Из РК Војводина: Новајлије Кљајић и Жмавц

Актуелни шампион и освајач Купа Србије, Рукометни клуб „Војводина”, увелико освежава редове и попуњава упражњена места, настала појединим одласцима играча у иностранство.
РК Војводина/Алекса Кљајић
Фото: РК Војводина/Алекса Кљајић

Новосађани су недавно довели левог бека, Словенца Грегора Оцвирка, а сада су ангажововали и његовог земљака, 30-годишњег Нејца Жмавца. Ради се о 194 сантиметра високом пивоту, рођеном у Птују. Жмавц је годинама играо за Цеље, а играо је и у Белгији и Шпанији. Краси га добра дефанзива, што је била прва препорука за тренера Бориса Ројевића.

- Чим сам крочио у халу на Сланој бари, одмах сам видео о каквом клубу је реч. Радујем се доласку у српски рукомет. Знам да се много очекује од мене и да тренер тражи чврсту игру у одбрани, брз рукомет и много трчања. Спреман сам да помогнем екипи. Драго ми је и због играња у СЕХА лиги и надам се пласману и у Лигу Европе - рекао је Жмавц.

Фото: РК Војводина/ Нејц Жмавц

Уговор је потписао и Црвенчанин Алекса Кљајић, који је у међувремену, поред матичног клуба, бранио боје Црвене звезде, Металопластике и Железничара. Ово десно крило има 25 година и, по жељи шефа струке, заменио је Страхињу Станковића, а важно је и то што се уклапа у визију брзог рукомета.

- Коначно сам у Војводини, клубу за који се неколико година везивало моје име. Волим да играм на Сланој бари и у њоју сам увек пружао добре партије. Надам се да ћу сада то да наставим и у дресу српског шампиона и да ћу бити достојан наследник Црвенчана, који су до сада остављали сјајан утисак у црвено-белом дресу - нагласио је Кљајић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести