Катарина Томашевић пред Ђер: За успех је потребна и доза среће

Женска репрезентација Србије кренула је у четвртак око 12 часова пут Ђера, где ће од петка до недеље играти квалификациони турнир за Олимпијске Игре са селекцијама Русије (петак 20), Мађарске (субота 17.30) и Казахстана (недеља 17.30).
tomasevic_katarina
Фото: РСС

Две најбоље репрезентације на турниру у „Ауди Арени“, познатој као дому најбољег тима деценије у женском рукомету, избориће пласман на олимпијски турнир у Токију.

Најискуснија српска репрезентативка, Катарина Томашевић, оптимиста је пред дуеле који би нашу репрезентацију могли да доведу до највеће светске спортске смотре после 32 године од Сеула 1988.

- Три дана смо радили на припреми за Русију и Мађарску. Акценат смо ставили на одбрану, у данашњем рукомету то је кључни фактор успеха. Ако скоцкамо то што смо вежбали до краја, биће како треба. Јако нам је битно то што се Цвија (Драгана Цвијић) вратила. Пуно ће нам значити у одбрани где покрива средину, а тандем са Поп Лазић је јако битан и много је важно да су обе у форми. С друге стране, у Ђеру ће нам много недостајати Андреа Лекић и Марија Обрадовић – каже Томашевић за сајт РСС и додаје:

- На отварању нас чекају олимпијске шампионке. Отварање је и само по себи најтежа утакмица. У 24 сата играмо две јако тешке утакмице. То је отежавајућа околност за нас. Мађарице играју са Казахстаном и чекају нас одморне. Шта да радимо, морамо да се изборимо са таквим стварима. Морамо да будемо спремне на све. Увек је огроман мотив да се игра за репрезентацију. Без обзира како играш у клубу, тотално је другачији осећај када дођеш и наступаш за своју земљу.

Мађарице ће бити наредне ривалке...

- Јако квалитетна екипа, практично цела репрезентација је у једном клубу, играле смо два пута са њима уназад годину и нешто, добро се познајемо. Утакмица са Мађарском на Европском првенству у Данској била је наша најлошија уназад пар година и то се сигурно неће поновити. Дуго играју заједно, покривене су са два квалитетна играча на свакој позицији. Играмо на њиховом терену, имаће већи притисак, Савез и држава много улажу у њих, неће им бити лако. Биће нам потребно и среће. Без среће је тешко замислити било који успех. Да будемо негативне на тестове, да нам се не деси ситуација из Данске. Стижемо у Ђер око 6 и после тестирања можемо практично на спавање, нећемо морати да чекамо читав дан. Идемо утакмицу по утакмицу.

Пут Ђера кренуће 20 играчица:

ГОЛМАНИ: Катарина Томашевић, Јована Рисовић и Кристина Граовац

КРИЛА: Сања Радосављевић, Дијана Радојевић, Тимеа Милошевић, Катарина Крпеж Шлезак и Жељка Николић

ПИВОТМЕНИ: Драгана Цвијић, Слађана Поп Лазић и Јована Милојевић

БЕКОВИ: Јована Стоиљковић, Јелена Трифуновић, Јована Ковачевић, Јована Јововић, Кристина Лишчевић, Тамара Радојевић, Јелена Лавко, Марина Дмитровић и Дијана Штевин

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести