Љубомир Обрадовић: Огромна прилика да се уђе у историју

Женска рукометна репрезентација Србије окупља се у недељу увече у СЦ Фудбалског савеза Србије на почетку недеље у којој ће се борити за пласман на Олимпијске Игре.
obradovic
Фото: РСС

Пред пут у Ђер планиран за четвртак, најбоље српске рукометашице имаће три тренажна дана у којима ће стручни штаб на челу са Љубомиром Обрадовићем моћи да провери форму играчица и направи најбољу могућу припрему за дуеле са Русијом (петак, 20), Мађарском (субота 17.30) и Казахстаном (недеља, 17.30)

- Морам да будем опрезан и сачекам да видим девојке после утакмица које ће играти овог викенда. Ми ћемо бити комплетни тек у понедељак увече. Мислио сам да радимо у ритму 2-2-1, али мораћемо да имамо два тренинга у уторак, два у среду и један у четвртак. Морамо тако због пута, због ПЦР тестирања и тих 12 сати чекања на резултате. Боље је да их проведемо у спавању. Имамо искуство из Данске и то нам не треба. Ово је огромна прилика да се уђе у историју. То је сан сваке девојчице и дечака када спозна шта је спорт. Сигурно је да су девојке свесне и знају да им је ово круне каријере. Имамо добру прилику, сећам се доста утакмица у којима су пружиле праву игру. Надам се одласку у Токио. И када одемо, да не станемо на томе „отишли смо“. Ова екипа, ако је здрава и комплетна, има велике шансе за медаљу. То је моје мишљење. Не смемо да се уплашимо победе или било чега. Имамо најгори могући распоред, Русију, па Мађарску. Мађарице се спремају само за нас, не гледају ништа друго. Убеђене су да ће нас Рускиње победити. Биће јако интересантно – каже селектор Обрадовић.

Распоред

Петак, 19. март:

17:00 Мађарска-Казахстан

20:00 Русија-Србија

Субота, 20. март:

17:30 Мађарска-Србија

20:30 Русија-Казахстан

Недеља, 21. март:

17:30 Србија-Казахстан

20:30 Мађарска-Русија

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести