Полиција истражује мечеве рукометашица Прве лиге Војводине

Рукометни савез Србије (РСС) саопштио је да је покренута истрага поводом исхода утакице између рукометашица Темерина и Раванграда, која је завршена резултатом 86:15.
rukomet
Фото: pixabay.com

 

"Одржан је хитан састанак руководства и комесара за безбедност РСС са представницима Рукометног савеза Војводине поводом исхода утакмица 20. кола Прве рукометне лиге Војводине за жене одиграних између Темерина и Раванграда, која је завршена резултатом 86:15 (43:5) и Мокрин – Рума, која је завршена резултатом 18:47 (6:33)", наводе из РСС.

С обзиром да се Темерин и Рума боре за улазак у други ранг такмичења да на табели имају исти број бодова, гол разлика измеђђ ове две екипе ће одлучивати о прваку.

"Руководство РСВ се на основу захтева директора Прве лиге Војводине за жене обратило РС С и доставило прикупљени материјал у вези изражене сумње на нарушавање интегритета и регуларности такмичења, а самим тим и угледа Рукометног савеза Војводине, Рукометног савеза Србије и рукометног спорта уопште"

"На основу свега изнетог на састанку донета је одлука о подношењу кривичне пријаве надлежном територијалном органу Министарства унутрашњих послова и тужилаштву Републике Србије, који ће радити на утврђивању евентуалних одговорности и кривице".

Рукометни савез Србије, као и Рукометни савез Војводине, поштујући правила и принципе спорта и фер плеја, бескомпромисно се залажу да све стране укључене у рад, спровођење и учешће у рукометним такмичењима РСС, поступају у спортском и такмичарском духу, руководећи се начелима олимпизма, развоја и промоције рукометног спорта у Србији.

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести