РК Југовић: Горан Куртеш предводи Каћане

Руководство Југовића, после пораза од Мораве у Великој Плани (23:24), одлучило је да смени досадашњег тренера Бориса Жарковића, који је каћке рукометаше после првог дела довео до лидерске позиције на табели Б Суперлиге.
Goran Kurteš/Dnevnik/Arhiva
Фото: Дневник/Архива/Горан Куртеш

Уместо њега на клупу је сео Горан Куртеш, доскорашњи тренер Кикинде.

Жарковић је преузео Југовић само седам дана пред почетак сезоне, успео је да од слабашног састава оформи екипу за поштовање и постигне резултате које ни највећи оптимисти нису могли да очекују. Поразом у Плани Каћани су пали на другу позицију, али имају и утакмицу мање од водеће Мачве, највећег конкурента за пласман у елиту. Одлука клуба да промени тренера помало је неочекивана с обзиром на досадашње резултате.

Новог тренера Горана Куртеша чека изузетно тежак задатак, поготово ако се узме у обзир да је сваки бод драгоцен у борби за прво место. Куртешу је ово четврти пут да предводи Југовић и има искуства с увођењем екипа у више рангове. Примера ради, Младост из Бачког Јарка је из трећег ранга за две сезоне довео у Суперлигу. О каквом се тренеру ради говори и податак да је са Кикиндом био један од озбиљнијих кандидата да уђе у плеј-оф. После инциндента са судијама у 5. колу, када су Кикинђани играли против Спартака (23:23), Куртеш је смењен. На клупи су га заменили најпре Владимир Митрвски, а потом и Недељко Матић. Сада се Кикинда бори за опстанак, а после пораза на свом терену од Шамота Матић је напустио кормило банатског суперлигаша.      

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести