Рукометаши се окупљају пред Грчку и једва чекају утакмицу

БЕОГРАД: Део мушке рукометне репрезентације Србије окупио се данас у Београду и упутио као Атини, где ће у четврак играти последњу утакмицу квалификација за Европско првенство 2022 против Грчке.
rukomet pixabay
Фото: pixabay.com

Селектор Тони Ђерона окупиће репрезентативце у престоници Грчке, где ће се обављати тренажне активности до меча, који је на програму у четвртак од 14 сати.

Рукометаши су већ обезбедили пласман на Европско првенство у Мађарској и Словачкој, после одличних резултата у јануарским мечевима, када су победом и ремијем против Француске и тријумфом протв Грчке заузели прву позицију на табели квалификационе групе.

За утакмицу против Грчке, селектору Ђерони ће на располагању бити следећи играчи: Дејан Милосављев (Берлин), Владимир Цупара (Веспрем), Милан Бомаштар (Металопластика), Немања Илић (Феникс Тулуз), Вања Илић (Шартр МХБ), Мијајло Марсенић (Берлин), Живан Пешић (Нексе), Богдан Радивојевић (МОЛ Пик Сегед), Дарко Ђукић (Спортинг), Петар Ђорђић (Бенфика), Марко Милосављевић (Железничар 1949), Немања Обрадовић (ППД Загреб), Петар Ненадић (Веспрем), Стеван Сретеновић (Бакау), Михајло Радојковић (Тримо Требње), Стефан Додић (Металург), Немања Зеленовић (Гепинген) и Јовица Николић (Војводина).

Асистент селектора Жикица Милосављевић очекује потврду квалитета српске репрезентације, али позива и на опрез.

"Пласман је обезбеђен, остала је још једна утакмица која неће бити нимало лака и морамо да будемо опрезни. За нас је важно да потврдимо квалитет и пласман на Европско првенство са првог места. Када кажем да неће бити лако и да не треба олако схватити ових 10 разлике који смо имали у Зрењанину, мислим да репрезентација Грчке на домаћем терену игра потпуно другачије. Знамо какав је грчки темперамент и да ће тражити своју шансу. Они практично играју три меча ове недеље. Меч против Француске који играју у уторак и са нама у четвртак за њих ће бити као финале јер траже прилику да се као трећепласирани у групи касније нађу у могућности да се пласирају на Европско првенство", рекао је Милосављевић за сајт РС С-а.

"Оно што је задовољавајуће јесте што сви репрезентативци и сви ми једва чекамо ове сусрете, сви једва чекају да дођу. У Грчку идемо у нешто другачијем саставу него што смо били у јануару, али тражимо да сви играчи буду максимално припремљени и сваки пут када се окупимо то буде наше најбоље издање које можемо да пружимо", закључио је Милосављевић.

Голман репрезентације Владимир Цупара жели да се квалификације заврше победом.

"Већ смо обезбедили пласман и то као првопласирана екипа, али желимо да победимо Грчку, да се окупимо, проведемо мало времена заједно, направимо добар резултат и као победници завршимо ове квалификације. Грчка је добра екипа, али ми смо фаворити и то смо прошли пут показали, надам се да ће И овај пут бити тако", каже Цупара и додаје да је у екипи присутна добра енергија.

"Долазимо срећни на ова окупљања. Задовољни смо, направили смо добар резултат, уживамо у сваком дану проведеном заједно, имамо дору енергију и хемију у тиму. Селектор је донео новитете у тактици и припреми утакмице, са друге стране ова генерација је дуго већ заједно, добро се познајемо и слажемо на терену и ван њега. Све се то лепо уклопило и зато смо постигли тако добре резултате", закључио је Цупара.

Немања Обрадовић истиче да је важан обиљан приступ свакој утакмици.

"Ова репрезентација сада показује да се не опушта ни једног тренутка, што смо доказали у утакмицама против Француске и Грчке, тако ћемо озбиљно приступити и утакмици у Атини. Идемо у мало другачијем саставу, биће и млађих играча попут Додића и Милосављевића, али и искуснијих, као Ненадића. Са Ђероном радимо веома озбиљно, доста се пажње полаже видео анализи, како противника, тако и наше екипе и на тај начин се много боље припремамо за утакмице. Тачно се зна ко ко шта треба да ради, који су му задаци и шта се од њега очекује", истакао је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести