Рукометаши Србије и Грчке одмеравају снаге у Зрењанину

Рукометаши Србије одиграли су две одличне партије са Француском у квалификацијама за Европско првенство 2022. године у Мађарској и Словачкој.
д
Фото: Dnevnik.rs

Пред нашим тимом  је нови дуел у Групи 1 данас у зрењанинској Кристалној дворани(17 часова) са селекцијом Грчке, која је мало позната нашој рукометној јавности.

Грци су направили добре резултате у прошлом квалификационом циклусу за ЕП 2020, када су савладали Македонију и ремизирали са Исландом, па је опрез неопходан у домаћој селекцији Еуфорију, која се створила после одличних партија са велесилом каква је Француска, разуме селектор Тони Ђерона, али упозорава да екипа мора да буде фокусирана на сваки наредни меч.

- Нормално је да будеш срећан када победиш таквог противника какав је Француска па онда ремизираш на његовом терену. Сада нас чека сасвим другачији противник и другачија утакмица у односу на претходне две. Потребно је да искористимо стечену добру енергију и самопоуздање и да урадимо ствари како треба до краја, да победимо Грке. Без обзира на име и рејтинг ривала, задаци морају да се испуне. Не познајемо грчке играче као француске, зато смо се пажљиво припремали. Потребно је да после два велика корака направимо и трећи – истакао је селектор Ђерона.


Орбовић: Никада ми није било лепше

Десни бек украјинског Мотора Милош Орбовић оправдао је поверење у дуелима са Французима.

- Нисам се надао да ћемо одиграти овако добре утакмице са Французима. Слушали смо и пратили оно што нам је селектор рекао. Играли смо један за другог, на крају испало је одлично. Резултат против Француске је невероватан. Имали смо одличну реализацију, нисмо губили лопте, а одбрана је била фантастична - сматра Орбовић.

Многи играчи истакли су сјајну атмосферу у тиму.

- Мени никада није било лепше у репрезентацији. Као породица смо, на терену и  ван њега. Стварно је феноменално. Репрезентативац сам четири-пет година, али ово је најлепши период. Генерација смо, познајемо се од јуниора, стварно је лепо бити овде.

Играчи говоре о суперлативу о селектору.

- Уживамо, тренирамо добро, много анализирамо и гледамо видеа. Када смо уморни испоштује нас максимално и имамо пуно разумевање с његове стране.

Грци су за ривал за поштовање.

- Спремамо исти рецепт као и против Француза. Не смемо да дозволимо лаке голове, морамо да играмо јако одбрану и да не трошимо пуно лопти. Ако нема техничких грешака, ако поштујемо лопту, са оваквом одбраном какву играмо, успех је загарантован. Грци су добра екипа , играју брзо,често један на један. Али, ми смо у налету и верујем да ћемо одрадити посао како треба - рекао је Орбовић.


Он сматра  да екипа има простора за напредак и да су  момци видели своје грешке које би требало да се исправе.

- И даље сматрам да смо заслужили да победимо у Француској. Одиграли смо фантастична меч.

Грци су били озбиљан ривал Македонцима и Исланђанима у последњем квалификационом циклусу.

- Имам велики респект према тиму који нема велике играче у јаким европским лигама. То је тим који се бори 60 минута. Пре годину дана су победили Финску са 16 голова разлике, што је тешко замисливо против било кога. Такође, победили су и Кипар са 14. Много трче целу утакмицу и у потпуности су посвећени обавезама. После успеха са Французима много људи сада очекује да већ у 10. минуту водимо шест-седам голова разлике. То је погрешно размишљање које може да ради против нас. Нормално је да после одличних 120 минута може да се деси 10-15 у којима нећемо одиграти врхунски, али зато морамо задржати мир и наставити да играмо до краја. Важно је да се суочимо с тим и да после 60 минута против Грка славимо победу – јасан је Ђерона.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести