Рукометаши Војводине савладали Горење  у четвртфиналу Еврокупа

Војводина - Горење 31:30 (14:17)
2
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

Рукометаши Војводине победили су Горење из Велења у првом четвртфиналном окршају у Еврокупу. Чета Бориса Ројевића је играла са пуно осцилација, али је на крају ипак славила. Реванш је заказан за 25. март у Велењу од 18 часова.

Уводни минути припали су гостима који су се одлично кретали у одбрани, док су на другој страни терена успевали да изађу на крај са голманом домаћих Луком Арсенићем. На први гол Војводине чекало се чак 6 минута, а прву лепо изграђену акцију у погодак је претворио организатор игре Борис Пуховски. Гости из Словеније су деловали расположеније и играли су квалитетан рукомет.

Новосађани нису личили на себе и имали су доста проблема у организацији напада. Иако су домаћи играчи у пољу деловали збуњено и дезорјентисано чувар мреже Арсенић је бравурама на голу одржавао какаву такву шансу за Војводину да може до преокрета. У финишу првог полувремена заиграли су црвено-бели нешто боље, али су ипак на одмор отишли са три гола застатка.

У наставку сусрета на одушевљење управе и стручног штаба који су једини могли да навијају Новосађани су се "пробудили" и заиграли знантно боље. Голом Милоша Грозданића у 34. минуту Војводина је изједначила и коначно показала право лице. После сјајне игре поново је уследио мрачан период за домаће који су имали много пропуста у фази одбране и тако су помогли Горењу да одржава вођство. У другом полувремену солидну ролу имао је и резервни голман Новосађана Фран Лучин који је у неколико наврата имао сјајне интервенције. На истеку 50. минута Војводина је имала три гола мање.

У самом финишу гости су променили одбрану и уместо зоне играли су у формацији 5-1 што је у потпуности збунило Војводину која није имала одговор на ову тактичку поставку гостију. Након 60 минута борбе Војводина је ипак успела да слави поготком Живана Пешића у последњим секундама, па са голом предности чека реванш у Велењу.

В. Гвозденовић

Фото: Р. Хаџић

Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

НОВИ САД: СЦ Слана бара, без гледалаца. Судије:   Р. Тијагарајах и С. Тијагарајах (Немачка). Седмерци: Војводина 3 (2), Горење 5 (5). Искључења: Војводина 6, Горење 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Лучин (3 одбране), Васић, М. Милић 3, Оцвирк 4, Вуковљак, Азиз 6, Миленковић 3, Пушица, Арсенић (8 одбрана), Рађеновић, Пешић 3, Томић, Куртеш, Роган 2, Грозданић 6 (2), Пуковски 4.

ГОРЕЊЕ: Скок (6 одбрана, 1 седмерац), Тајник 5, Пип 6, Дробеж 1, Ковачић, М. Мливић, Соколић 9 (5), Вердинек 2, Шишко 5, Грмшек, Талетовић, Слатинек, Т. Мливић, Предовић 2, Хрибершек.

 

Војводина - Горење 31:30

Карвина - Рунар 31:34

Данас

Алингсас - Дукла (16)

Сесвете - Нирбо (19)

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести