Рукометаши Воше пред дерби у Шапцу: Најтежи испит до сада

НОВИ САД: Током претходна четири кола у Сеха лиги  солидну игру, у неким утакмицама и одличну, рукометаши Војводине нису успели да валоризују, да би у прошлом колу, на Сланој бари, победили првопласирану екипу Б групе - Мотор из Запорожја. Иако је тренер Новосађана Борис Ројевић одмарао три играча (Прибак, Веркић и Вуковљак) за сутрашњи дерби са Металопластиком, његови изабраници изненадили су добром партијом, којом су нанели пораз учеснику плеј-офа (осмина финала) Лиге европских шампиона.
Boris Rojevic
Фото: Борис Ројевић са играчима, фото: СЕХА

Времена за радост нема, пошто Војводину у среду (19.30) чека изузетно важна утакмица у националном шампионату, када гостује у Шапцу. У редовима Новосађана тај меч је означен као утакмица сезоне имајући у виду да су те две екипе најозбиљнији кандидати за титулу.

Ово је за нас утакмица године, најтежа у домаћем првенству, где нас дочекује Металопластика, која ове сезоне игра одлично. Имали су овог викенда лошу утакмицу у Нишу, где су доживели први пораз од Железничара. Донекле сам и предвидео да ће их то снаћи у Нишу, пошто су имали три утакмице за шест дана. Видело се да су у другом полувремену остали без снаге. Управо због тог њиховог лошег дана нас чека још тежа утакмица. Морају да иду на све или ништа, јер ако изгубе од нас онда више ништа неће бити у њиховим рукама када је реч о титули. У случају да нас поразе, нећемо много да изгубимо, док би са победом били би на корак од одбране титуле, казао је Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести