Рукометаши Војводине на премијери у СЕХА лиги били близу изненађења

У предвечерје 2020. године, наврат - нанос, почело је надметање у регионалној рукометној Сеха лиги.
VOSA I NEKSE 2
Фото: Детаљ са утакмице у Нашицама, фото: Сеха лига

Нову сезону, десету по реду, отворили су хрватски вицешампион Нексе и српски првак Војводина, а до краја године биће одиграна само још једна утакмица Еурофарм - Металопластика. Иако некомплетни, Новосађани су у Нашицама били надомак изненађења, освајање бода (24:23), али је шут Миљана Вуковљака зауставио голман Цар.

- Једва смо чекали да почне такмичење у регионалној лиги, потребне су нам утакмице с јачим ривалима од нас. Као тренер, али и играчи, волимо да се такмичимо против квалитетнијих ривала. Један од таквих изазова био је и овај у Нашицама, где смо и без шесторице играча (Милића, Бељанског, Николића, Станковића, као и Грозданића и Хаyибеговића који нису више у клубу) били близу изненађења и дођемо до бода. Да нам је само био Грозданић, ми бисмо славили, јер сам уверен да он не би промашио четири седмерца. Остаје нам још пет квалитетних утакмица почетком следеће године, где ћемо дати све од себе да се представимо у што бољем светлу и да остваримо запажене резултате - рекао је тренер Борис Ројевић, под чијим вођством Новосађани нису изгубили утакмицу у домаћим такмичењима пуних 18 месеци.  


Стигли Шотић и Бабић

Лево крило Младен Шотић (188 цм, 75 кг, 25 година) и леви и средњи бек Александар Бабић (194, 93, 27) нови су чланови Војводине.

- Шотић је дошао уместо Грозданића који је отишао у Немачку. Ради се о окретном и брзом играчу, што се уклапа у игру коју форсирамо и очекујем да буде велико појачање. Бабић је стигао на место Хаџибеговића, може да одигра на позицији сва три бека у нападу и четири позиције у одбрани. Нема екипе којој не одговара такав играч. Шотић ће да заигра већ у недељу против Дубочице, док Бабић чека сертификат, пошто је играо у Катару - додао је Ројевић.


Можда би црвено-бели заиграли још боље, да нису “у пуцањ” стигли  у дворану у Нашицама.

- Каснили смо у доласку два и по сата, пошто је наш возач аутобуса био позитиван на тесту. То силно чекање и четири сата пута оставили су трага на екипу, што се видило у првом полувремену, када смо деловали успавано. У другом полувремену смо стизнули зубе, подигли ниво енергије, тако да сам задовољан приказном борбеношћу. Када се екипа комплетира, требало би да представљамо озбиљног противника свим екипама. Очекујем да ћемо, ако будемо комплетни, Нексе у Новом Саду победити с више од гола разлике и тако стећи предност у односу на њих.

Пред Војводином је још једна утакмица у домаћој Аркус лиги, у недељу од 18 часова гостују Дубочици из Лесковца, тренутно трећепласираној екипи у Групи А.

- Надам се да ћемо с победом у Лесковцу 2020. годину завршити без пораза у домаћим такмичењима и на најлепши начин окончати више него успешну полусезону. Верујем да умор и утакмица Сеха лиге неће оставити трага на екипу. Враћају се Станковић и Николић. Ако буде простора већу минутажу ће да добију млађи играчи Ковачевић и Шијан. Циљ нам је да утакмицу решимо што раније - очекивања су Ројевића.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести