Управни одбор РК Југовић дао подршку тренеру и већини играча

Иако су били апсолутни фаворити, рукометаши Југовића нису успели да се кроз бараж, после две године, врате у Суперлигу.
RK Jugovic 0RH
Фото: Екипа Југовића пропустила јединствену прилику да уђе у елиту, фото: Р. Хаџић

Пораз од Мораве у Великој Плани био је хладан туш за све, како играче и управу, тако и за све поклонике рукометног спорта. Неостварени циљ био је повод да председник Југовића Душан Мирковић сазове седницу Управног одбора и одлуче шта им је чинити.

- Најпре бих да честитам екипи Црвенке пласман у Суперлигу. На седници смо закључили да је наступ наших играча био разочаравајући у обе утакмице. Екипа није одиграла онако како је планирано и очекивано, нисмо задовољни ни како је то било против Црвенке у првом мечу када смо победили, а поготово против Мораве. Иако нисмо остварали жеље клуба да се пласирамо у највиши ранг, окрећемо се даљем раду и наступу у Б Суперлиги, без већих померања. Тренер Божо Рудић добио је поверење да и даље предводи екипу, играчки кадар је у већој мери остао исти, биће ситних корекција и померања, али о томе не бих сада већ бих то прво да саопштим играчима. Хоћемо прво да обавимо разговор с играчима, па ћемо изаћи у јавност који је то редуковани састав који ће играти у следећој сезони - пренео је утиске са седнице УО Мирковић.

Потом је председник Југовића конкретније анализирао (не)учињено.

- Без обзира на велики број искусних играча одиграли смо јако незрело, правили смо почетничке грешке, поготово у последњих пет минута у Плани. То је допринело поразу, као и неколико неспретних околности попут уласка са клупе физиотерапеута и потез Јовице Витаса што је оцењено као опструкција игре. Све је то био сплет околности.

Каћани 10. октобра крећу у надметање у Б Суперлиги, а у првом колу играју са Смедеревом.

- Никако не смемо да потценимо наступ у Б Суперлиги, биће ту јаких утакмица. Иако смо били фаворити прошле сезоне, на полусезони смо били први, требамо озбиљно схватити наступ у другом рангу. Утакмице баража показале су да очигледно још нисмо спремни, ни снажни, ни зрели да уђемо у највиши ранг и озбиљније приче, ни играчки, ни институционални, ни као клуб. Ући у Суперлигу, а борити се за опстанак и нема неког смисла - нагласио је Душан Мирковић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести