Бараж: Југовић одвео Црвенчане у елиту

Рукометаши Црвенке нови су суперлигаши. То им је омогућила победа Мораве, у последњем колу доигравања за попуну Суперлиге против фаворизованог Југовића.
RK Crvenka/R. Hadzic
Фото: Р. Хаџић/РК Црвенка

Каћани су имали све у својим рукама, и нерешен исход им је био довољан за пласман у елиту. Међутим, предност од три гола коју су имали у последњих пет минута олако су прокоцкали, и омогућили упорним и борбеним рукометашима из Велике Плане да се попут феникса, дигну, победе и Црвенчанима дарују пролазак у Суперлигу.

Све до 40. минута на терену је постојао само један тим, Мораве, поготово њихова успорена игра у коју су и сами упали, што Југовићу није одговарало. Изабраници Божа Рудића ушли су прилично опрезно, опхрвани важношћу утакмице и императива победе.

Нису били свесни да их је Морава својим грешкама подигла, да је Југовић дошао у предност од два гола разлике. Од 45. до 55. минута Југовић је држао игру у својим рукама, где су имали два зицера која је промашио један од најискуснијих играча Милашевић.

Овим потезима небескоплави су вратили Мораву у живот, одиграли су лоше одбрану, док су у нападу направили неколико искључења, па је Морава вратила игру на своју воденицу.

Без обзира на искуство, екипа Југовића је направила несхватљиве грешке у последњем минуту када није одиграла ништа. Тако су дали шансу домаћину, који је имао два играча више за последњих 90 секунди. 

Морава је до победе дошла из седмерца, који је извео сигурни Владимир Антић, а досуђен је, по процени судија, због опструкције игре од стране голмана Витаса. Самим тим рукометаши Мораве омогућили су Црвенчанима да се после осам година врате у Суперлигу. 

Југовић је сам крив што није убедљивије победио Црвенку, иако је био у прилици, што се одразило на синоћњу игру против Мораве, где од првог секунда нису били сигурни у своју игру и квалитет.

Дозволили су домаћину да буде носиоц игре. Морави свака част на невероватној борбености и победи, док Каћанима остаје да анализирају баражне утакмице и да извуку поуке због чега нису пружили ниво игре вредан фаворита.

Морава - Југовић 28:27 (11:10)

ВЕЛИКА ПЛАНА: СЦ "Велика Плана", без присуства гледалаца, судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечани). Седмерци: Морава 4 (4), Југовић 5 (5). Искључења: Морава 14, Југовић 22 минута. Црвени картон: Витас (Југовић у 60. минуту).

МОРАВА: Јенчић (2 одбране), Трипковић, Стојковић 2, Ћурковић, Стојиљковић, Мрвовић 4, Марковић, Белић (8 одбрана), Антић 8 (4), Лазовић 4, Божанић 2, Бјелић 3, Тасић, Мирковић, Драгутиновић 3, Аврамовић 2.

ЈУГОВИЋ: Миловановић (1 одбрана), Карановић, Милашевић 1, Момчиловић 5, Богојевић 3, Илијин 1, Босанчић, Родић 1, Потпара 3, Ћеран, Мирић 7 (5), Петровић 1, Витас (10 одбрана), Стојановић 1, Регодић 4, Шајин.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести