Војвођански дерби између Војводине и Динама на Сланој бари

Љубитељи рукомета поново ће, само путем линка или малог екрана, на делу да виде две војвођанске екипе, Војводину и Динамо, које конкуришу за највиши пласман у групи А Аркус Суперлиге, односно шампионску титулу.
Vukovljak Miljan Vojvodina vs Crvenka 10_FBakic
Фото: Миљан Вуковљак командант Војводинине одбране, фото: Ф. Бакић

Пре две седмице ове две екипе играле су у финалу Купа Србије за претходну годину, где је Војводина однела убедљиву победу. Оно што је утицало да Новосађани буду недодирљиви је невероватно борбена, покретљива, чврста и компјутерски прецизна одбрана, којом је дириговао и у потпуности био њен главни шраф је Миљан Вуковљак.

Овај 30-годишњи Новосађанин афирмацију је стекао у Југовићу из Каћа, потом је имао интернационалну каријеру, играјући у Турској, а потом и у Катару, да би прошле године стигао позив од директора Војводине Дарка Јевтића. Међутим, храбри и вижљасти бек желео је још једну годину да остане у иностранству, па је тек ове сезоне прихватио Војводинину понуду и заиграо у свом граду.

– Свидела ми се прича директора Јевтића и тренера Ројевића да је посложена права екипа, сјајан мозаик искуства и младости, где се тежи освајању свих домаћих трофеја. То ме заинтересовало, добио сам добру финансијску понуду, код куће сам, а и дуго сам био растављен од породице, али бих рекао да је пресудила борба за трофејима, пошто ми то недостаје у играчкој каријери. Некако се погодило да сам увек играо у клубовима, од Југовића до Катара, који су у средини табеле, а мени као правом спортисти и великом борцу жеља је била да подигнем пехар. Ево, већ сам први освојио, пре 15 дана у Купу Србије – рекао је борац великог срца Миљан Вуковљак.


Поново у репрезентацији

Миљанове добре игре у две утакмице у националном Купу нису прошле незапажено ни код селектора Србије Тонија Ђероне. Шпанац је одмах Вуковљака ставио на шири списак националног тима, али и његове саиграче Куртеша, Николића и Грозданића.

– После дуго времена, отприлике пре седам-осам година, поново ћу се наћи у репрезентацији. Поред окупљања и тренирања, у репрезентативном дресу играо сам у две пријатељске утакмице против Немаца, једну смо победили другу изгубили. Сада сам поново у репрезентацији. Јако сам срећан због тога. Сматрам да сам оправдао поверење које сам добио од Бориса Ројевића, а надам се да ћу то да урадим и код селектора Ђероне у репрезентацији.


На завршном турниру Купа Миљан је у тријумфу Војводине оставио снажан печат, а за његову игру похвале су стигле са свих страна.

– Не бих ја ту сада себе нешто посебно да истичем. Сви момци су дали велики допринос. Важно је то што имамо „дугачку“ клупу, практично 18 играча у ротацији, па чак није ни било неке видљиве разлике између младих и старих играча. Тренер Ројевић нас је сјајно повезао. Искрено, у таквој екипи није тешко ни играти.

Већ у другом колу, сутра од 18 часова, Новосађани и Панчевци ће одмерити снаге.

– Ми смо били изузетно мотивисани, па се у финалу Купа Панчевци нису питали низашта. Претпостављам да ће ово да буде саствим другачија утакмица. Још увек их боли тај пораз из финала Купа и начин на који су изгубили, а све је то видела целокупна српска рукометна јавност. Они ће сутра да покушају да прикажу другачију верзију себе. И пре 15 дана они су били мотивисани, али можда су имали лош дан, опет, ми се ниједног тренутка тада нисмо опустили. Иако смо победили 12 голова разлике, опет смо анализирали и видели наше грешке које нисмо смели да правимо. Зато ћемо ми у ову утакмицу да уђемо исто мотивисани, чак да их победимо још убедљивије и да будемо опет надмоћни. То се од осмоструког шампиона, седмоструког узастопно, донекле и очекује. Нећемо ниједног момента да их потценимо, као што то нисмо радили ни против Црвенке – уверава Миљан Вуковљак, додајући да ће Војводина право лице тек да покаже од марта-априла када крену борбе за трофеје.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести