Аркус Суперлига: Шампион немилосрдан над новајлијом

Актуелни шампиони, рукометаши Војводине, нису имали милости према колегама из Црвенке, који су се, после осам година вратили у Аркус Суперлигу.
Ф. Бакић/Моменат са утакмице Војводина-Црвенка
Фото: Ф. Бакић/Моменат са утакмице Војводина-Црвенка

Изабраници Бориса Ројевића убедљиво су славили над изабраницима Владимира Зејака - 36:17.

На премијери овогодишњег шампионата, у групи А, тренер Новосађана Борис Ројевић Црвенчанима је супротставио комбиновани тим, где су се на терену нашли они играчи са мањом минутажом током националног Купа којег је Војводина освојила претходног викенда. И у таквом саставу црвено-бели су били превелик залогај за новајлију, који је на овој утакмици наступио у дресовима не типичним за екипу из најслађег села. Уместо традиционалне црвене боје, евентуално беле на гостовању, данас смо могли да видимо Црвенчане у ружичастим дресовима, чиме су се придружили у борби жена против рака.

Новосађани су озбиљно приступили овој утакмици, одличном одбраном натерали су младу екипу Црвенке да брзо шутира, па је голман Арсенић дошао до изражаја. До половине првог дела колико-толико одолевали су гости, да би Војводина извела 10-ак контри чиме је стекла убедљиву предност. Црвенчани су, чини се изгорели у жељи да се што боље прикажу у Новом Саду, па су много грешили у нападу и имали неколико изгубљених лопти. Једноставно Војводина је одиграла тако да нису дозволили Црвенки да постижу лаке голове.

Фото: Ф. Бакић/Моменат са утакмице Војводина-Црвенка

Црвенчани су се и у наставку држали своје игре, где се нису упклашили „велике“ екипе, што су то показали и у првих 10-ак минута другог полувремена, када су били у резултатском егалу. Међутим, озбиљна и квалитетна Војводина, са добром одбраном и голманом Луком Арсенићем на челу, као и озбиљним и садржајним нападом, који су предводили Томић и Николић,  где су решетали мреже гостију из свих позиција, из минута у минут повећавали су предност, која је на крају била убедљива. Ова утакмица тренеру Црвенке Владимиру Зејаку је дала могућност да пружи шансу свим младим играчима да стекну искуство, пошто им ови изгубљени бодови неће ништа значити у другом делу шампионата, када се буде формирала плеј-аут лига.

Војводина је наставила победнички низ, а већ следећег викенда дочекују Динамо, где ће бити пред новим изазовом, пошто су их пре седам дана убедљиво победили у финалу купа.

Војводина - Црвенка 36:17 (20:8)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, без присуства публике, судије: Радаковић и Бакмаз (Нови Сад), седмерци: Војводина 5 (2), Црвенка 4 (4), искључења: Војводина 14, Црвенка 2 минута.  

ВОЈВОДИНА: Куртеш 3, Милић 2, Мирковић 1, Прибак, Вуковљак 2, Веркић, Халилбеговић 4 (2), Миљковић, Миленковић 1, Арсенић (14 одбрана), Рађеновић 3, Ратковић 3, Томић 8, Станковић 6, Николић 3, Грозданић.

ЦРВЕНКА: Марјанац, Радоњић, Вукчевић 2, Николић, Каравезић (5 одбрана), Рачић 1, Павићевић (8 одбрана, 3 седмерца), Тасић, Ивић 1, Чабрило 5 (4), Томић, Вукадиновић, Фејеш, Нешић, Бошковић 5, Савић 2.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести