ЗАВРШНИЦА НАЦИОНАЛНОГ КУПА Војводина и Бекамент бране трофеј

Рукометна сезона 2020/21 почела је доигравањем за попуну најелитнијег такмичења у Србији, а прва борба за трофеје чека нас већ за викенд, суботу и недељу, у Зрењанину, где ће бити одржани финални турнири Купа Србије у обе конкуренције за прошлу такмичарску годину, пошто је због коронавируса отказан крајем марта. 
1
Фото: РСС

У жељи да спорт победи и буде сигнал неких лепших времена, зрењанинска „Кристална дворана“ биће место окршаја по четири најбоље мушке и женске екипе у најмасовнијем такмичењу.

Тако ће се у конкуренцији мушкараца у првој полуфиналној утакмици Купа “Бранислав Покрајац” састати екипе панчевачког Динама и београдског Партизана, док ће у други полуфинални пар чинити српски представници у Сеха лиги, шабачка Металопластика и бранилац трофеја новосадска Војводина.

– Након непуна два месеца припрема, сезону отварамо полуфиналом Купа из претходне сезоне са Партизаном. У доста измењеном саставу кренули смо у нову сезону, али са истим амбицијама, највишим. Партизан се појачао у односу на претходну сезону, сигуран сам да ће да буде занимљива утакмица, с обзиром на непознавање тренутних могућности екипа. Сигуран сам да ће нијансе да одлуче првог финалисту, тако да су сансе подједнаке. Вредно смо радили током припремног периода, много смо напредовали и у утакмицу улазимо растерецено, али и са великим мотивом да донесемо први трофеј у историји Динама – рекао је тренер Панчеваца Аким Комненић.

Он је додао да ће и друго полуфинале Војводина – Металопластика такодје бити неизвесно имајући у виду на доста промена у саставима свих екипа, као и да ће боље расположенија екипа која буде мање грешила заиграти у финалу.

– Сигуран сам да све четири екипе иду на освајање трофеја. Одавно није било уједначеније завршнице националног купа. Имамо велику жељу да одбранимо трофеј, мада за нас долази у незгодно време, док још нисмо уиграни. Од свих екипа нашу је напустио највећи број играча, уз још неке битне кадровске проблеме. Мораћемо да пружимо игре више од максимума да бисмо дошли до жељеног циља – рекао је тренер Новосађана Борис Ројевић.

И Металопластика долази у Зрењанин с највишим амбицијама.

– На овај турнир идемо после одиграних шест припремних утакмица у којима је циљ био што боље да припремимо екипу за ово такмичење, али и за почетак првенства које нас очекује недељу дана после Купа. Даћемо све од себе да заиграмо у финалу, а тамо је све отворено – рекао је тренер Шапчана Веселин Вуковић.

У женској конкуренцији на финалном турниру учествоваће Јагодина, Бекамент ББ (бранилац трофеја), Наиса и Бор РТБ. У репризи прошлогодишњег финала састаће се Јагодина и Бекамент, док ће у другом полуфиналу играти Наиса и Бор РТБ.

Радио Телевизија Србије обезбедила је пренос само финалних утакмица, које се играју у недељу.

Ј. Галић

 

 

Субота

Јагодина – Бекамент (12)

Наиса – Бор РТБ (14)

Динамо – Партизан (17)

Металопластика – Војводина (19)

Недеља

Финале жене (14.30)

Финале мушкарци (18)

 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести