Због рукометног меча Темерин–Раванград укључени полиција и тужилаштво

Рукометашице Темерина победиле су Раванград 86:15 (43:5) у утакмици 20. кола Прве лиге Војводина што је изазвало велику сумњу, поготово јер је унапред постојало сазнање и наговештај да ће клуб из Темерина у преостала три кола да “набија” што већу гол разлику како би престигле првопласирану екипу Руме (+59 гол разлика) с којом имају међусобно идентичан скор (24:24 и 24:24).
с
Фото: Принтскрин/Јутјуб канал РСВ

Занимљиво је то да је Раванград дошао са свега седам играчица, које су по две 2006. и 2005. годиште и по једна 2004, 2002. и 1995.

Рукометни савез Војводине, коме је од РСС поверено вођење лиге, предузео је одређене кораке пре утакмице, а међу њима и пренос спорне утакмице, али и оне у Мокрину где су играле домаће рукометашице и лидер из Руме (18:47, 6:33). Због сумње да је меч режиран како би Темерин победио са што већом гол разликом и тако завршио Лигу као први, РСС је спровео хитну истрагу и након прикупљене документације читав случај пријавио полицији и надлежном тужилаштву. РСС се тим поводом огласио саопштењем.

„Дана 4. маја 2022. године у просторијама Рукометног савеза Србије, одржан је хитан састанак руководства и комесара за безбедност РСС са представницима Рукометног савеза Војводине поводом исхода утакмица 20. кола Прве рукометне лиге Војводине за жене одиграних између ЖРК Темерин – ЖРК Раванград, која је завршена резултатом 86:15 (43:5) и ЖРК Мокрин – РК Рума, која је завршена резултатом 18:47 (6:33).

С обзиром на то да се ЖРК Темерин и РК Рума боре за улазак у други ранг такмичења РСС и да на табели имају исти број бодова, гол разлика између ове две екипе ће одлучивати о прваку Лиге. Руководство РСВ се на основу захтева директора Прве лиге Војводина обратило РСС и доставило прикупљени материјал у вези изражене сумње на нарушавање интегритета и регуларности такмичења, а самим тим и угледа Рукометног савеза Војводине, Рукометног савеза Србије и рукометног спорта уопште.

На основу свега изнетог на састанку донета је одлука о подношењу кривичне пријаве надлежном територијалном органу Министарства унутрашњих послова и тужилаштву Републике Србије, који ће радити на утврђивању евентуалних одговорности и кривице.

РСС и РСВ, поштујући правила и принципе спорта и фер плеја, бескомпромисно се залажу да све стране укључене у рад, спровођење и учешће у рукометним такмичењима РСС, поступају у спортском и такмичарском духу, руководећи се начелима олимпизма, развоја и промоције рукометног спорта у Србији.”

Директорка Прве лиге Војводина Данијела Косановић одложила је комплетно 21. коло, које је требало да буде одиграно за викенд. Имајући у виду да је тренер Темеринки Јован Рисовић био координатор свих женских селекција на покрајинском нивоу, Управни одбор Рукометног савеза Војводине га је, на електронској седници, сменио са те функције.

         С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести