Oд 11. до 18. јула међународни фестивал: Четири турнира у Сенти

Дуго очекиване добре вести најзад стижу из Сенте! Шаховски клуб “Сента” од 11. до 18. јула организује 24. Међународни шаховски фестивал “Сенћанска битка 1697”, у оквиру кога ће бити одиграна четири шаховска турнира.
sah
Фото: pixabay.com

Ово ће бити један од првих масовнијих шаховских догађаја после вишемесечне паузе.  Сва четири турнира играју се у Спортској дворани у Народној башти у Сенти.

Главни (ФИДЕ) А-турнир игра се у девет кола по Швајцарском систему и рејтингује се код ФИДЕ. Темпо игре је 90 минута по играчу за целу партију, са додатком од 30 секунди за сваки одиграни потез. За 0 првопласираних играча на овом турниру обезбеђене су вредне новчане награде, троје најбољих ће добити и медаље, док победнику следи и пехар. Предвиђене су и посебне награде.

Право учешћа имају играчи са рејтингом већим од 2000, а играчи са мањим рејтингом само у ограниченом броју. Други (ФИДЕ) Б-турнир игра се такође у девет кола по Швајцарском систему.

У суботу 11. јула организује се и дечији турнир са почетком у 10 часова. Игра се седам кола по Швајцарском систему, али се не рејтингује код ФИДЕ. Право учешћа на турниру имају основци, Турнир се игра у једној групи, а медаље и дипломе се обезбеђују за троје првопласираних дечака односно девојчица. У оквиру фестивала одиграће се и брзопотезни турнир у среду 15. јула.

И. У.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести