Отворено првенство Бачке Паланке: Титула Милоју Брајићу

На петом Отвореном првенству Бачке Паланке титулу је освојио ФИДЕ мајстор Милоје Брајић (42) из Војводе Степе, члан новог друголигаша, ШК Бачка Паланка.
miloje brajic
Фото: Милоје Брајић, фото: Приватна архива

До другог шампионског наслова Брајић је стигао на супериоран начин, са 7,5 поена из девет партија. Једини је такмичења завршио без пораза, са билансом од шест победа и три ремија и сасвим заслужено освојио награду од 12.000 динара. Друго место заузео је мајсторски кандидат Петар Јовановић (48) из Бачке Паланке са 6,5 поена, док је трећепласирани био мајсторски кандидат Милош Зоњић из Челарева са шест поена.

Седморица шахиста освојила су су по 5,5 поена, а предводи их бачкопаланачки мајсторски кандидат Борис Тепић, којем је припала четврта позиција. У том друштву налазе се још петопласирани бачкопаланачки мајсторски кандидат Добривоје Поповић, шестопласирани мајсторски кандидат Синиша Дроњић из Бача, седмопласирани бачкопаланачки мајсторски кандидат Златко Парницки, осмопласирани бачкопаланачки првокатегорник Давид Менчик, деветопласирани мајсторски кандидат Александар Дукић из Челарева и десетопласирани мајсторски кандидат Стипа Дермишек из Сота. На 11. степеник сместио се мајсторски кандидат Ђорђе Трифуновић из Младенова, а 12. место припало је бачкопаланачком мајсторском кандидату Драгану Игњатовићу. Обојица су убележили по пет поена. Омладинци Никола Лалић (заузео 15. место) и Илија Јовановић (пласирао се на 16. позицију) су освојили по 4,5 поена. Млада шахисткиња Лана Тодоров запосела је 27. место са два поена.

У конкуренцији се нашло 28 учесника из Војводе Степе, Бача, Сота, Младенова, Челарева, Бачког Петровца и Бачке Паланке. Међу њима била су двојица ФИДЕ мајстора, петнаесторица мајсторских кандидата, двојица омладинаца, једна шахисткиња итд. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања. Темпо игре био је 90 минута по играчу, плус 30 секунди бонификације за сваки одиграни потез. Пласман актера са истим бројем освојених поена одређен је на основу Бухолц-коефицијента.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.4966
Најновије вести