Турнири Прва субота: Добри резултати наших играча

После уобичајне јануарске паузе, у фебруару су почели турнири „Прва субота” у Будимпешти, на којима су учестовали и играчи из Србије, углавном они који већ годинама играју редовно.
turnir
Фото: Детаљ са фебруарског турнира у Будимпешти

На велемајсторском турниру велемајстор Драган Косић из Сремске Митровице са освојених пет поена из девет партија поделио је четврто место са још двојицом играча, али је имао најбољи Сонеборн-Бергер, а велемајстор Златко Илинчић из Зрењанина је са 4,5 поена завршио на седмом месту. Победио је интермајстор Мејлис Анабердиев из Туркменистана са седам поена и уједно освојио свој други велемајсторски бал, док је млади Индијац Кристиано Маниш Анто са пет поена освојио интермајсторски бал.

У интермајсторској групи победио је млади Индијац ФИДЕ мајстор Синганиа Ватсал са 6,5 поена, испред интермајстора Артура Фролова из Украјине и женског интермајстора Боде Пратјуше из Индије, који су сакупили по шест поена. Интермајстор Тибор Фаркаш из Кањиже завршио је турнир на петом месту са 4,5 поена. Играо се и шевениншки турнир под именом Надаши, на коме су четрнаесторица играча играли међусобно по тимовима седам против седам, али ту није било играча из Србије.

Судија турнира био је Иштван Бриндза из Пачира.     

Т. Фаркаш

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести