У Новом Саду Отворено првенство Војводине

Традиционални турнир Међународно отворено првенство Војводине ове године у 11. издању, биће одржан од 25. до 31. јула у хотелу “Путник” у Новом Саду.
sah
Фото: pixabay.com

Организатор је Шаховски савез Војводине, у сарадњи са Шаховским савезом Србије и уз помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, као покровитеља турнира. Одржаће се главни “А” опен, за играче преко 2100 рејтинг поена, затим “Б” опен за шахисте без рејтинга и са рејтингом до 2150 поена, као и три брзопотезна и један рапид турнир за све заинтересоване шахисте. Турнири су међународног карактера и биће рејтинговани код ФИДЕ. Треба истаћи да се “А” опен важи и као Омладинско првенство Војводине, за које организатор обезбеђује пехаре и вредне предметне награде за три првопласирана омладинца и три првопласиране омладинке. У случају пријаве више од осам играчица, биће одржано и Женско првенство Војводине.

      Турнири се играју по Швајцарском систему игре и по правилима ФИДЕ, уз компјутерско паровање. Темпо игре на “А” опену је 90 минута по играчу за целу партију, са додатком од 30 секунди за сваки одиграни потез, а игра се девет кола. На “Б” опену предвиђено је осам кола, са темпом игре од 60 минута по играчу за целу партију и са бонификацијом од 30 секунди. Брзопотезни турнири играју се у осам кола са темпом од три минута по играчу и са две секунде бонификације, док се рапид турнир игра у седам кола са темпом од 12 минута по играчу за целу партију. Могућа је и тимска пријава за рапид турнир, при чему за формирање тима није важна клупска припадност, већ да је просечни рапид рејтинг прве три табле максимално 2300 поена.

Организатор је обезбедио изузетно богат наградни фонд за 15 првопласираних такмичара на “А” и Б” опену и на свим брзопотезним турнирима, док ће на рапид турниру бити награђено 10 најбољих појединаца и 10 најуспешнијих тимова. Све додатне информације и пријаве код извршног директора турнира, велемајстора Синише Дражића, на телефон: 062/804-7002.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести