У Новосадском шаховском клубу од 5. до 12. маја Омладинско првенство Новог Сада

Шаховски савез Новог Сада, у сарадњи са ШК “Дневник”, организује од 5. до 12. маја Омладинско првенство Новог Сада у мушкој и женској конкуренцији.
sah
Фото: Dnevnik.rs

Турнир ће се играти у просторијама НШК-а, Николе Пашића 26, први спрат.

Предвиђено је да се турнир одигра посебно у мушкој и женској конкуренцији, међутим, у случају недовољног броја пријављених, одиграће се заједнички турнир. Право учешћа имају сви заинтересовани омладинци и омладинке с територије Новог Сада, рођени 1998. године и касније, који се налазе на рејтинг листи, или ће право учешћа стећи по препоруци шаховских школа и тренера.

Првенство се игра по Швајцарском систему са девет кола и по ФИДЕ правилима за редован шах. Турнир ће бити рејтингован, а темпо игре је 60 минута, плус бонификација од 30 секунди за сваки одиграни потез. Прво коло се игра у суботу 5. маја од 16 часова, док су у недељу 6. маја предвиђена два кола, од 9.30 и од 15 часова. Наредна кола играју се сваког дана од 19 часова, док ће се последња два кола играти у суботу 12. маја од 9.30 и од 16 часова. Проглашење победника и уручење награда обавиће се пола сата по завршетку последње партије.

Пријаве се примају на бројеве телефона: 060/0400807 (Алмир Гагић) или 060/0211199 (Синиша Ремецки). Пријаве се примају до петка 4. маја у 22 часа, а број учесника је ограничен на 30, због капацитета сале. Предност имају они који се први пријаве. Сви учесници су ослобођени котизације, а реквизите обезбеђује организатор.

Наградни фонд у обе категорије ће бити распоређен на следећи начин – 1. место: пехар, дигитални часовник, котизација за Првенство Новог Сада и вредна шаховска литература; 2. место: пехар, котизација за Првенство Новог Сада и вредна шаховска литература; 3. место: пехар, котизација за Првенство Новог Сада и вредна шаховска литература, 4. до 10. место: диплома, сувенири и шаховска литература. Сви учесници на турниру ће бити награђени.

И. У.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести