Спортске игре младих: Пријем у Кикинди за крај сјајне сезоне

КИКИНДА: Свечаним пријемом у Кикинди, граду у којем су почеле овогодишње Спортске игре младих (СИМ), стављена је тачка на успешну сезону током које су учешће у такмичењу узели многобројни малишани из школа широм Србије.
kikinda
Фото: Dnevnik (Jelena Ivanović)

У препуној сали Општине, деци учесницима и медијима обратили су се градоначелник Павле Марков, председница СИМ Србије Ивана Јовановић, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић и најбоља млада стонотенисерка Кикинде Ивана Мршић.

"Када смо одлучили да се укључимо у Спортске игре младих, искрено нисмо очекивали да ће то бити толико популарно. На крају смо добили спектакл, са преко 5.000 деце на отварању. О Кикинди се због СИМ причало и у региону. Показали смо и дефинитивно да смо град спорта, а наддих пет малишана стигло је и до регионалног финала у Сплиту, освојивши медаље. Учинићемо све да следеће године будемо још бољи и обарамо рекорде", истакао је Марков.

Ивана Јовановић била је пуна речи хвале за Кикинђане.

"Сам податак о броју деце на отварању Игара у мају ове године говори о великој позитивној енергији коју су учесници дали целокупним Играма. Честитам и градоначелнику Маркову, његовим сарадницима и координаторима из овог града на сјајној организацији. Већ преговарамо да и наредне године свечано отварање Игара буде у Кикинди".

Посебне захвалнице од СИМ Србије добили су град Кикинда и координатори Светлана Мирчић Вукобрат и Јелена Крвопић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести