Александар Зверев: Тенис ће остати у добрим рукама

Немац Александер Зверев је у  финалу турнира у Шангају  поражен од Руса Данила Медведева са 6:4, 6:1, због чега није незадовољан.
Zverev Aleksandar/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП

Напротив, сматра да је ове сезоне код њега приметна разлике у односу на неке раније и да се нада да ће и остали млади играчи попут њега и Медведева играти све боље и боље.Сматра да када се буде  са терена повукла велика тројка (Ђоковић, Надал, Федерер) да ће тенис остати у добрим рукама.

- Осећам одговорност према овом спорту. Ове године приметим разлике у односу на прошлу и неке раније. Некада сам само ја био од млађих тенисера у врху. Сада и други млади играчи побеђују. Види се разлика и у томе како се понашамо на терену, какви смо према колегама. Раније нисам толико обраћао пажњу на то, јер сам био једини од млађих у врху. Остало је било у реду, ником није то сметало. Сада ми је стало да се то промени , јер волим овај спорт -  алудирао је Немац на период када се чланови велике тројке буду повукли.

Новак Ђоковић, Роyер Федерер и Рафаел Надал су обележили протеклих 15 година у светском тенису.

- Желим да после Роyера, Рафе и Новака тенис остане у добрим рукама. Ми млади морамо то да разумемо и да и даље учимо. Мислим да ће и после њиховог одласка у пензију тенис бити интересантан као што је сада. Роyерови и Рафини навијачи ће се заљубити у друге играче. Не кажем да ћу то бити ја, нити било ко посебно, можда се појави нова супер звезда. Али, ако будемо научили нешто од ових најбољих, мислим да ће овај спорт имати будућност – поручио је Зверев.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести