Медведев славио у Шангају

Данил Медведев освојио је титулу на тениском АТП мастерсу у Шангају, пошто је у два сета (6:4, 6:1) савладао Александра Зверева.
medvedev, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Andy Wong)

Млади руски тенисер освојио је други турнир из категорије мастерса 1.000 у каријери, односно други ове године, након што је првенац узео у Синсинатију. Он је потврдио да се налази у феноменалној форми и никоме неће бити лако против њега у завршници године.

Није Рус одиграо перфектан меч, колико је Зверев сам себе уништио грешкама. У важним тренуцима, Немац је поклањао поене противнику и очекивано на крају му се распала игра. Проблем од раније јавио се и овог пута. Зверев је у првом сету, код резултата 5:4 за Медведева, имао шансу да изједначи, али је направио две дупле сервис грешке и тиме је поклонио четвртом играчу света сет.

На старту другог периода игре шести тенисер света имао је брејк лопту коју није успео да искористи. Чинило се да то није омело Немца, пошто је одмах у наредном имао три гем лопте за 1:1. Међутим, у том тренутку Зверев одиграва катастрофално, губи пет поена заредом и Медведев прави брејк. До краја сета Немац је успео да освоји само један гем и четврти играч света долази до убедљиве победе – 6:4, 6:1. 

- Хвала тренеру који је са мном сваког дана, сваке недеље - изјавио је Данил Медведев. - Урадио је сјајан посао и драго ми је што је поред мене. Желим да захвалим свима који су ми важни у животу, а кренућу од супруге. Са њом се осећам непобедиво. Она верује у мене више него ја сам.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести