АТП ЛИСТА Ђоковићу Алкараз и даље гледа у леђа, Међедовић близу најбољих 100!

Објављена је и нова АТП листа, на којој је и даље први Новак Ђоковић.
s
Фото: Youtube printscreen/SportalRS

 Најбољи српски и светски тенисер тако је започео 394. недељу на врху листе најбољих светских тенисера, али се његова предност у односу на Карлоса Алкараза мало смањила.

Новак није бранио титулу из Тел Авива, као ни бодове из Астане, па је тренутно на 11.545 бодова (изгубио 250 бодова), али је предност у односу на младог Шпанца и даље прилична. Алкараз има 8.715. 

Иза је Рус Данил Медведев са 7.490, док је Италијан Јаник Синер напредовао за три места и сада је четврти са 4.910 поена. За по место су назадовали Данац Холгер Руне, Грк Стефанос Циципас и Рус Андреј Рубљов.

Када је реч о осталим нашим тенисерима, за по место су напредовали Ласло Ђере и Миомир Кецмановић.

Душан Лајовић је назадовао за једну позицију, док је Хамад Међедовић „скочио“ за 15. Сада је на 105. месту и близу је пласмана међу првих 100.

Када је реч о ЊТА листи, Олга Даниловић напредовала је за једно место и сад је 107, иако је прошле недеље  објавила да ће направити паузу због проблема са повредом. Наталија Стевановић

Најбоља Српкиња после Олге Даниловић је , која је напредовала за две позиције и сад се налази на 189. месту. Дејана Радановић је скочила за седам позиција и сад је 263, док је Лола Радивојевић сад 270, пошто је пала за седам места.

Најбоља на светској ранг листи и даље је Белорускиња Арина Сабаленка, која има велику предност испред другопласиране Иге Швјонтек из Пољске.

(24 седам)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести