Даниловић новац од награде ИТФ-а донира болници у Тиршовој

БЕОГРАД: Млада српска тенисерка Олга Даниловић одлучила је да 1.000 долара, односно новац од награде "Храбро срце" које додељује Међународна тениска федерација (ИТФ) за пожртвованог и резултате у ФЕД купу, донира дечијој болници у Тиршовој.
Olga Danilovic/Fonet
Фото: FoNet

Седамнаестогодишња Олга, ћерка легендарног српског кошаркаша Предрага Даниловића, у фебруару је на дебију за репрезентацију Србије остварила три победе у синглу, међу којима и над 15. тенисерком света Анастасијом Севастовом, и заслужила престижно признање.

Освајањем награде "Храбро срце", која симболизује храброст, посебан квалитет, понос, страст, посвећеност тиму, Даниловићева је од ИТФ-а добила 1.000 долара које ће донирати у хуманитарне сврхе.

"Веома сам почаствована што сам изабрана и што ми је указано признање од стране ИТФ-а за ову награду. Велика је привилегија имати прилику да представљаш своју земљу, да се бориш се за своју заставу. Као и у јуниорским данима када сам играла за младе селекције, тако и сада у најјачем репрезентативном такмичењу дајем максимум на терену, борим се за победу Србије. Тако ће увек и бити", рекла је Даниловић.

Даниловић, тренутно са три трофеја у професионалној каријери, признаје да јој награда много значи.

"Новац од награде, који ми уручује ИТФ, донираћу Универзитетској дечијој клиници Тиршова у Београду. Лекари су свакодневно посвећени спасавању живота многе деце у тој болници и надам се да ће мој допринос помоћи у лечењу", закључила је Даниловић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести