Ђоковић и Величковић најбољи у избору спортских новинара

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић најбољи је спортиста Србије за 2020. годину, док је најбоља спортисткиња постхумно стрелкиња Бобана Величковић - Момчиловић, у традиционалном избору Удружења спортских новинара Србије.
Udruženje sportskih novinara Srbije proglasio sportiste godine i dodelilo priznanje novinarima  Foto: J. Galić
Фото: Удружење спортских новинара Србије прогласио спортисте године и доделило признање новинарима Фото: Ј. Галић

БЕОГРАД: На традиционалној годишњој манифестацији Удружења спортских новинара Србије у Београду Новак Ђоковић и постхумно Бобана Величковић-Момчиловић проглашени су за најбоље спортисте у 2020. години. Истовремено Удружење је уручило награде и новинарима који су својим текстовима, радијским и телевизијским прилозима оплеменили годину за нама.

Награду "Златно перо" добио је Душан Јоцић, новинар Народних новина из Ниша, док је за најбољег младог новинара проглашен Бојан Маринковић. Међу лауратима у неколико категорија нашао се и новинар Радио телевизије Војводине, некадашњи члан Спортске редакције Дневника, Лазо Бакмаз.

Фото: Лази Бакмазу прознање уручио Јово Галић Фото: Дневник.рс

- Срећан сам због награде, јер долази из новинарског етафа, што има посебну тежину. Истовремено присутна је и доза сете, јер награда долази у години када завршавам професионалну новинарску каријеру. Успем ли у перспективи да на пресеку та два вектора, среће и сете, дефинишем исходиште из кога би изашао резултантан, која би ми донела снажан разлог за успех у време када је разлога за осмех све мање, значи да нисам yабе кречио у минулих 40 година. Уз захвалност жирију УСНС захвалио бих колегама и колегиницама, и мојој матичној кући РТВ, као и колегама из редакције Дневник, који су ме трпели и истрпели седам година, три месеца и 14 дана - рекао је добитник награде за животно дело Лазо Бакмаз.

На челу Удружења налази се новинар Петар Денда, који је поздравио све присутне, рекавши да му је драго да је ова манифестација протекла у складу са мерама Кризног штаба Владе Републике Србије.

Фото: Удружење спортских новинара Србије прогласио спортисте године и доделило признање новинарима Фото: Ј. Галић

- Овај свечани догађај је најбоље сведочанство да у УСНС јесте на правом путу у покушају да професију постави на месту које јој и припада у јавном животу Србије. Тек ћемо убрзо, још овог пролећа, да најистакнутијим представницима наше бранше, из свих крајева наше државе, на такорећи конгресу, који ћемо организовати на Златибору, дефинисати правце деловања у будућности - рекао је између осталог председник УСНС Петар Денда.

Ј. Галић

 

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести