Ђоковић изгубио спор, мора да напусти Аустралију

МЕЛБУРН:  Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изгубио је спор пред Федералним судом Аустралије, ускраћена му је виза и у најкраћем року мора да напусти земљу, саопштено је данас после вишесатног судског процеса.
Djokovic Novak u Madridu 2019/Fonet/AP
Фото: FoNet

Судско веће донело је одлуку једногласно, а касније током дана или сутра детаљно ће образложити одлуку.

Ђоковић дефинитивно неће бранити титулу на Аустралијан опену, а постоји и велика вероватноћа да због тога изгуби прво место на АТП листи.

Ендруз: Нико није изнад Аустралиан опена

Премијер аустралијске савезне државе Викторија Данијел Ендруз огласио се данас поводом случаја Новака Ђоковића рекавши да је турнир Аустралиан опен "много већи од једне особе".

"Овај турнир, овај гренд слем, један од четири највећа турнира, много је већи од једне особе", рекао је Ендруз и додао да је цео случај могао лако да се избегне, пренели су аустралијски медији.

"Све је врло просто, вакцинишите се. Тако ничије време неће бити протраћено као што је то било у овом случају", поручио је Ендруз који је, како подсећају медији, од почетка био против Новаковог доласка у Аустралију.Судско веће донело је одлуку једногласно, а касније током дана или сутра детаљно ће образложити одлуку.

Ђоковић дефинитивно неће бранити титулу на Аустралијан опену, а постоји и велика вероватноћа да због тога изгуби прво место на АТП листи.

Морисон поздравио одлуку суда о Ђоковићу

Аустралијски премијер Скот Морисон данас је поздравио одлуку федералног суда који је подржао укидање визе Новаку Ђоковићу, наводећи да ће та одлука помоћи "да границе Аустралије остану јаке и безбедне".

"Сада је време да наставимо са Аустралијен Опеном и вратимо се уживању у тенису", навео је Морисон, преноси Ројтерс.

Најбољи тенисер света изгубио је спор пред Федералним судом Аустралије, ускраћена му је виза и у најкраћем року мора да напусти земљу, саопштено је данас после вишесатног судског процеса.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести