Ђоковић лако до четвртфинала Синсинатија

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Синсинати Мастерса, пошто је у трећем колу савладао Американца Тениса Сандгрена са 6:2, 6:4.
Novak Đoković na turniru u Sinsinatiju Foto:printskrin
Фото: Новак Ђоковић на турниру у Синсинатију Фото:принтскрин
У четвртфиналу ће Ђоковић играти против немачког тенисера Јана Ленарда Штруфа.
Већ на старту трећег међусобног дуела са Сандгреном Ђоковић је направиои брејк. Од 30:0 за Сандгрена освојио је Новак четири поена заредом и стигао до брејка у првом гему. Сјајно је сервирао, за разлику од првог меча против Беранкиса, па Американац није имао никакве шансе на његов сервис, макар не до завршнице сета. Ђоковић је нови брејк направио у седмом гему, када је поново од 30:0 за Сандгрена освојио четири везана поена и решио сет. Сандгрен је имао брејк лопту у осмом гему, али је Ђоковић неутралисао и одсервирао за вођство од 6:2.
Одмах на старту другог сета Ђоковић је направио брејк. У првом гему је одиграно 16 поена, Сандгрен је пропустио четири гем лопте, спасао једну брејк лопту, али другу није. Ђоковићев сервис и бекхенд су добро функционисали против Американца, а брејк је одмах потврђен. После неколико рутинских гемова за оба тенисера, Сандгрен је после Ђоковићевих грешака дошао до 0:40 и три брејк лопте у осмом гему. Ђоковић је спасао све три, преокренуо резултат и дошао до 5:3. У наредном гему Новак је имао пет меч лопти на сервис противника и ниједну није искористио. Али је одсервирао у наредном гему за победу.
 
Ђоковић о повреди: Боље је, задовољан сам игром

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, био је задовољан после победе над Тенисом Сандгреном.
Ђоковић има мањих проблема са вратом, због тога је одустао од играња у дублу и каже да се ситуација поправља.

"Много боље данас. Велика је разлика када имам мобилност са вратом приликом сервиса, онда имам веће самопоуздање када сервирам. Проценат првог сервира може бити бољи. Све у свему била је добра партија, добро сам се кретао, осећао добро и задовољан сам", рекао је Ђоковић после меча.

Подлога на Мастерсу ове године је нешто бржа, с тим је сагласан Новак.

"Мислим да је много бржа подлога. Очигледно је брже и то фаворизује сервере. Играчи попут Раонића, Изнера, Штруфа – мог следећег противника. Надам се да ћу моћи да му читам сервисе и ритернирам добро, те да имам прецизност код својих сервиса".

"Све се врло брзо дешава, морате да будете на опрезу", додао је Новак.

Штруф је ове недеље победио Алекса де Минора, Дениса Шаповалова и Давида Гофана.

"Он је квалитетан играч, напредује у последњих пар година. Његов сервис је велика предност. Добро се креће за играче његове висине. Победе које је имао недеље су импресивне и заслужује да буде овде".

(Б92)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести