Ђоковић се повукао из микса: Извињавам се навијачима, тело ми је отказало

Српски микс дубл у саставу Нина Стојановић и Новак Ђоковић предао је меч за бронзу на Олимпијским играма у Токију. Ђоковић и Стојановићева требало је да играју против пара из Аустралије Ешли Барти и Џон Пирс, који ће одличје добити без борбе.
nole2
Фото: Tanjug (AP Photo/Seth Wenig)

Новак Ђоковић се повукао из борбе за бронзану медаљу у микс дублу на Олимпијском турниру. Ђоковић је прво у мечу за бронзу поражен од Шпанца Пабла Карења Бусте, а потом је због повреде предао меч за треће место у миксу са Нином Стојановић.

„Извињавам се свим навијачима у Србији које сам разочарао, који су очекивали од мене медаљу. И ја сам, али тело ми је једноставно отказало“, изјавио је новинарима у Токију најбољи тенисер света Новак Ђоковић, након што је остао без медаље на Олимпијским играма у Токију.

Због повреде рамена Новак Ђоковић је био приморан да одустане од последњег меча у Токију. На све то сигурно је и умор учинио своје после двоструког програма на Олимпијским играма.

"Жао ми је и због Нине што нисмо изашли на терен, али једноставно, отказало ми је потпуно тело, играо сам под лековима, ненормналним боловима и исцпљеношћу. Није једна повреда у у питању, него него више и надам се да ме то неће спречити да учествујем на УС опену, који је следеци велики циљ".

Светски број један је додао:

„Не кајем се, ни што сам дошао, ни што сам дао све од себе, кад си на Олимпијади и представљаш своју земљу нормална је ствар да даш све што ти је остало у "резерви" и покушаш да донесеш бар једну медаљу.

"Назалост, трећи пут губим полуфинале, моје четврте ОИ, само сам једном дошао до бронзе, за моје стандарде, жеље и очекивања није идеалан резултат. Срце ми је на месту јер знам да сам дао све од себе, волим да играм за своју земљу, али то је спорт, нажалост, резултат није био на мојој страни, идемо даље".

На питање да ли су наредне Олимпијске игре у Паризу, за три године, далеко или близу, Ђоковић је рекао:

"Три године, ниеј далеко, али донекле и јесте, немам више од 25 година, али опет не видим ни крај каријере, да ми је јасно да ћу да одиграм јос годину-две и то је то. Олимпијске игре АТП куп, Дејвис куп, грен слемови, то ме највише инспирише да наставим. Играње за Србију је привилегија и част и желим да играм у Паризу и даље, надам се неком бољем исходу, ако будем тамо, да освојим барем једну медаљу", истакао је видно емотивно "скрхани" Ђоковић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести