ФЕДЕРЕР УПУТИО МОЛБУ ЂОКОВИЋУ Ноле, дођи наредне сезоне да играш!

Роџер Федерер је један од сувласника Лејвер купа који не привлачи много интересовања код најбољих играча који одустају од овог такмичења што због повреда што због умора јер желе да одморе пред крај сезоне која је напорна.
s
Фото: Youtube printscreen/ Project Entertainment 7

Швајцарац се нада да ће се овакав став код најбољих на свету променити.

Иако је првобитно било замишљено да на Лејвер купу играју шесторица најбољих из Европе против шесторице најбољег из целог света, овај тренд је ове године изневерен јер је екипа Старог континента била врло ослабљена. 

Играчи одустају од Лејвер купа јер су уморни од дугих сезона, и желе период после УС Опена да искористе за одмор пред крај године и пут у Кину, али и због повреда које желе да залече пред наставак сезоне. 

Ослабљен састав Европе је забринуо Роџера Федерера  који не жели да играчи изгубе интересовање за ово такмичење. Следеће године Лејвер куп ће се играти у Берлину, па се Швајцарац нада да ће тада тим Европе бити у најјачем саставу. 

- Европа је у Канаду дошла у веома ослабљеном саставу и надам се да се то више неће догодити. Волео бих поново да видим Новака у тиму - рекао је Федерер који је пре 12 месеци баш на Лејвер купу у Лондону одиграо свој последњи меч и тако завршио каријеру.

(Блиц.рс) 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести