Ју-ес опен: Ђоковић освојио 14. гренд-слем

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 3:0 (6:3, 7:6 (7:4), 6:3) у сетовима у финалу Отвореног првенства Америке Ју-ес опена.
Novak Djokovic/Fonet
Фото: FoNet

Новак је освојио и 14. гренд слем титулу и изједначио се са Питом Сампрасом по броју освојених титула на највећим турнирима. Испред су само Рафаел Надал са 17 и Роџер Федерер са 20 ГС титула.

Новак је први сет добио после брејка у осмом гему за 5:3 и сет је привео у своју корист.

Фото: FoNet

У другом сету водио се прави рат двојице тенисера. Србин је рано направио брејк али се Аргентинац вратио у меч и невероватним снажним форхендом погађао неодбрањиво терен. Отишло се у тај-брејк који је Новак добио пре свега одличним ритерном и прецизним бекендом. Осми гем је трајао двадесет минута и Новак га је добио, било је 4:4 тада. Завршено је 7:6 (7:4) после тај-брејка.

У трећем сету Новак одузима сервис Дел Потру у четвртом гему за 3:1 и то после невероватног поена и 22 релија. Аргентинац је био сломљен. Ипак, Ђоковић губи свој сервис и враћа Аргентинца у меч. Рибрејк за 3:2. Осми гем освојио је Србин за нови брејк и 5:3. И после три сата и 16 минута Ђоковић је освојио свој 14. гренд слем.

Ђоковић би после овог освојеног турнира требало да буде 3. на АТП листи.

М. К. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести