Ђоковић "разбио" Нишикорија, за титулу са Дел Потром

ЊУЈОРК: Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале УС Опена, пошто је рано јутрос у полуфиналу савладао Јапанца Кеја Нишокорија 6:3, 6:4, 6:2.
EPA-EFE/JASON SZENES
Фото: EPA-EFE/JASON SZENES

Српски ас је 13. пут узастопно савладао Јапанца и за трећу титулу у Њујорку бориће се против Хуана Мартина Дел Потра, коме је Шпанац Рафаел Надал због повреде предао меч, при вођству Аргентинца 2:0 у сетовима.

Новак је много боље ушао у меч и већ на почетку одузео сервис Јапанцу. Нишикори није изгледао као да је 100 одсто ушао у меч, док је српски тенисер био фокусиран.

Шести играч света потврдио је брејк, који је успео да сачува до краја сета (6:3). Почетак другог сета испоставиће се као кључан.

Прва два гема другог периода игре трајала су чак 25 минута, скоро па као цео први сет. Није виђен брејк у ова два гема, али су обојица имали прилике за тако нешто.

Новак је наставио да притиска Јапанца, који је заиста игра феноменалан тенис у овом периоду игре. Чим је мало попустио, Ђоковић је то осетио и направио брејк, а потом га и потврдио (4:2).

Ту је скоро био и крај меча. Нишикори је изгубио онај фокус и интензитет игре с почетка другог сета, док Ђоковић није попуштао. Био је константан од првог до последњег поена. Новак резултатом 6:4 у другом сету долази до 2-0.

Финале је у недељу од 22 сата.

(Танјуг, Б92)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести