Ролан Гарос: Крунићева елиминисана, Серена и Надал победили

ПАРИЗ:  Најбоље рангирана српска тенисерка Александра Крунић елиминисана је на старту Ролан Гароса, пошто је данас у првом колу поражена у дуелу са Кинескињом Шуаи Пенг са 6:3, 6:4.
krunic, fonet
Фото: Фонет/АП

Пенг ће у наредном колу играти против Каролин Гарсије из Шпаније.

Серена Вилијамс, најбоља тенисерка свих времена, вратила се на Гренд слем и победила Кристину Плишкову у првом колу Ролан Гароса. После скоро годину и по дана паузе, трудноће и порођаја, Американка се вратила на један од четири највећа турнира и славила резултатом 7:6 (7-4), 6:4.

Она ће у следећој рунди играти против Ешли Барти из Аустралије, која је са 6:3, 6:1 елиминисала Наталију Викљанцеву.

У дуелу две некадашње шампионке париског турнира, Шпањолка Гарбиње Мугуруса победила је у првом колу Рускињу Светлану Кузњецову са 7:6, 6:2. Мугуруса ће играти против Францускиње Фионе Феро која је победила Карину Витфехт из Немачке са 6:4, 6:2. Рускиња Марија Шарапова пласирала се у друго коло победом против Ришел Хогенкамп из Холандије са 6:1, 4:6, 6:3. Двостурка шампионка Ролан Гароса, из 2012. и 2014. године ће у другом колу играти против Доне Векић из Хрватске.

Први тенисер света Рафаел Надал пласирао се у друго коло Ролан Гароса после тешког меча у два дана са Симонеом Болелијем.

Надал, који је десет пута освајао Гренд слем у Паризу, савладао је Италијана са 6:4, 6:3, 7:6 (11:9) у дуелу који је у понедељак прекинут због кише и морао је да буде настављен данас. Меч Надала и "лаки лузера" Симонеа Болелија прекинут је средином трећег, Рафа је добио прва два сета, али је код прекида Италијан имао брејк вишка. Када је меч настављен данас Надал се некако вратио и сломио отпор ривала у тај брејку. На овај начин Шпанацје остварио своју 80. победу на Ролан Гаросу.

У другом колу ће играти против Аргентинца Гвида Пеље, који је у првом колу победио Жоаа Соусу са 6:2, 6:3, 6:4.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести