Ништа од бронзане медаље, Ђоковић поражен од Бусте

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да освоји ни бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију, пошто је данас поражен у мечу за треће место од Шпанца Пабла Карења Бусте 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.
nole1
Фото: Tanjug (AP Photo/Seth Wenig)

Видно исцрпљен након два изгубљена полуфинала у петак, српски тенисер успео је да спаси меч лопту у тај-брејку другог сета, одведе меч у трећи, спаси још три меч лопте у одлучујућем гему, али не и више од тога.

Српски тенисер тако није успео да понови резултат из Пекинга 2008, када је стигао до одличја, након победе над Џејмсом Блејком.

Био је ово јако тежак меч. Први сет је протекао у Новаковим безуспешним покушајима да ривалу одузме сервис, а прва, уједно и највећа казна, стигла је у петом гему. Избацио је Новак три лоптице у аут, допустио исто толико шанси Бусти за брејк, а 11. играч планете такву шансу није желео да пропусти. Уследила су три мирна гема, да би се Новак у девет суочавао са сет лоптама на свој сервис. Агресивном игром је успео да се извуче и остане у првом сету. Нове шансе за повратак имао је већ у наредном гему, када је он стигао до две брејк лопте. Две дуже размене припале су Шпанцу, који се провукао, а онда на новој сет лопти одсервирао први ас и након 49 минута игре повео у овом сусрету, 6:4.

Фото: Tanjug (AP Photo/Seth Wenig)

Новак након губитка није пао, деловао је свежије, а и ударци су му били сигурнији. Додуше, ни Буста није одступао од своје игре, која му је у првом сету донела резултат, уз додатак да је правио знатно више неизнуђених грешака. Брејк лопти није било на видику, а најближи њој је био Новак, у десетом гему. Ипак, Буста се са 0:30 волшебно вратио и стигао до новог изједначења. Убрзо се ушло и у тај-брејк, који је Новак одлично започео, међутим, Буста је брзо узвратио и стигао до 4:4, те је драма достигла врхунац. Новак се суочавао са меч лоптом, било је 5:6, али се некако извукао, везао три поена и стигао до изједначења у сетовима.

Ђоковић је у почетном гему одлучујућег сета био расположен, стигао до брејк прилике, коју нажалост није искористио. То је вероватно би преломни тренутак, све се окренуло, Буста је преживео, а потом и направио брејк. У тим тренуцима Новак је био видно нервозан, индиспониран што Шпанац све погађа, а због тога су страдала и два рекета – један је завршио на трибинама, а други у деловима. Буста до краја није допуштао Новаку шансе за повратак, пропустио је још четири меч лопте, али не и пету у том деветом гему, те је освојио бронзану медаљу.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести