НОЛЕ ВЕЛИКОГ СРЦА Како је помогао Хамаду Међедовићу у походу на врх

Српски тенисер Хамад Међедовић освојио је престижни „Next Gen” турнир у Џеди и тако понео епитет најбољег младог тенисера на планети.
1
Фото: TANJUG TSS/STARSPORT/SRĐAN STEVANOVIĆ

Нема сумње да ће овај фантастичан успех бити озбиљан ветар у леђа 20-годишњем момку из Новог Пазара који представља светлу будућност српског тениса.

Мало људи зна да ништа од овога највероватније не би било могуће без велике помоћи коју је талентовани ас имао од свог старијег колеге Новака Ђоковића.

Ноле је на време препознао огроман таленат код Хамада и несебично помогао његовој породици да се избори са свим потешкоћама.

О томе је отворено у једном интервјуу који је својевремено дао за „Спортал” говорио Хамадов отац Елдин Међедовић.

Фото: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)

„Имамо среће да смо завршили и код Новака, хвала Богу. Новак се стварно труди око Хамада. На све начине: финансијски, ментално и друштвено. Сећам се другог разговора са Новаком. Тада смо конкретно разговарали око корака у Хамадовој каријери. И ево, искрено ћу вам рећи, штипао сам себе током тог разговора да бих убедио себе да се све то догађа. Он ми је предлагао идеје, шта да радимо у вези са Хамадом и сећам се да сам му рекао: 'Ноле, извини, али све то кошта!' Он наставља, предлаже ми тренера, прича како ћемо, шта ћемо и додаје: 'Хамадово је само да тренира, остало ћу ја!' Ја му опет кажем: „Ноле, то кошта!” каже Елдин и додаје:

 „Тада ми је Новак рекао: 'Едо, не радим ово због пара! Имам где зарађујем новац. Једноставно, моја улога и мој задатак је да помогнем. Какав бих ја као човек био ако не бих деци која то заслужују, која воле тенис, још и постижу резултате, помогао?' Ја га слушам, а он додаје: 'Знаш како ћемо? Сутра када Хамад успе, исто ћеш да узмеш некога коме ћете ви да помогнете!'”.

Наравно, Новак је испунио своје обећање.

Отац је открио да је током целе 2021. године плаћао тренере, путовања, хотеле, авионске карте, физиозерапеуте, припреме - буквално све!

„То је стварно велика свота. Један тренер кошта пуно, па гдје су кондициони тренер, физиотерапеут, терени… Замислите, најбољи на свету зове моје дете да иду заједно на припреме. Замислите то! То би било као да вас Роналдо или Меси зову и кажу: 'Ајмо на фудбал!'  или 'Јави ми се ако ти треба нешто!' Те ствари у данашњем времену делују мало стране, али хвала Богу има људи којима није све новац већ гледају људскост”, испричао је Елдин.

О великој помоћи коју је имао од најбољег тенисера свих времена говорио је и сам Међедовић.

„Новак ми је финансијски помагао. Даје ми све што ми је потребно за каријеру. Све је покрио. Помогао ми је када ми је то било потребно и и даље ми помаже на све могуће начине. Срећан сам да је ту за мене”, рекао је једном приликом Хамад.
(Дневник, Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести