Новак Ђоковић: Себаљоса не треба потцењивати

Новак Ђоковић пребродио је прву препреку на Вимблдону и победом од 3:0 послао је Американца Тениса Сандгрена кући.
Nole Vimbldon 2018/Fonet
Фото: Ђоковић је фаворит против Аргентинца/Фонет

Иако се ни у једном тренутку није доводило у питање име победника, српски тенисер имао је у пар наврата нервозне реакције.

– Први мечеви су с разлогом такви, нервозни, поготово ако нисте играли против тог тенисера. Ја сам, међутим, урадио домаћи задатак са својим тимом, као и увек, али је ипак потребно времена да га прочитате. Осим два гема изгубљена у трећем сету, све је било уреду – рекао је Ђоковић.

Новак је истакао да се после финала у Квинсу, првог после скоро годину дана, осећа освежавајуће и да верује у себе.

– Једва чекам да видим свој напредак и ниво тениса на Вимблдону.

Његов данашњи ривал је Аргентинац Орасијо Себаљос, 126. на АТП листи. Њих двојица одиграли су само један меч до сада и Ђоковић је био бољи са 2:0 на турниру у Дохи прошле године. На Вимблдону је наш ас изразити фаворит, међутим он каже да Аргентинца неће и не сме да потцени.

– Углавном када сте носиоци на почетку турнира онда сте и фаворити. Играчи су нижерангирани у односу на вас, али то не мора ништа да значи. На трави нисам никада играо против Себаљоса. Он је добар сервис волеј играч и не треба га потцењивати. Леворук је, има добар слајс сервис и искоришћава сваки тренутак да изађе на мрежу – рекао је Ђоковић.

Меч између Новака и Себаљоса на распореду је око 12.30 часова али је могуће да почне и касније због других мечева.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести