НОВАКОВА ПОВРЕДА БРИНЕ "НАДАМ СЕ ДА СЕ НЕЋЕ ПОГОРШАТИ"  Хоће ли Ђоковић МОЋИ НА ТЕРЕН?

Србија је после велике драме и преокрета успела да савлада Чешку на Јунајтед купу и пласира се у четвртфинале где наш тим чека домаћин, Аустралија.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

Поен одлуке чети Виктора Троицког донео је микс дубл у саставу Хамад Међедовић и Олга Даниловић, те може да радује што је Србија и без Новака Ђоковића у мечу одлуке успела до победе.

Оно што не може да радује је Ђоковићева повреда зглоба и велико је питање да ли ће Новак бити на терену против Аустралије. На конференцији за медије после победе против Чешке Ђоковић је имао само речи хвале за Олгу и Хамада.

- Веома сам поносан на своје саиграче. Доста сам се нервирао гледајући одлучујући меч са клупе. Велике заслуге припадају Олги и Хамаду, јер су победили чешки двојац који није имао шта да изгуби - почео је причу Новак, а затим све забринуо када је открио стање његове повреде:

- Надам се да се ситуација неће погоршати. Осетио сам то на загревању пре меча и тражио сам помоћ пре, током и после меча. Није ми први пут да се суочавам са нечим оваквим у својој спортској каријери. Знао сам да се снађем и да добро завршим меч. Верујем да могу добро да се опоравим и да будем спреман за наредни дуел.

Затим је Ђоковић у даху наставио:

- Наравно, ситуација са зглобом је мало забрињавајуćа, али узбуђен сам што могу да допринесем да моја земља напредује. Суочавање са домаćином обезбедиćе сјајну атмосферу на терену и бориćемо се до краја - закључио је он.

Србија и Аустралија четвртфинале Јунајтед купа одиграће у среду, 3. јануара, а први би на терен требало да изађу Де Минор и Ђоковић око 10 часова ујутру по средњеевропском времену.

Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести