"ПРОБУДИЛИ СУ ЗВЕР У МЕНИ" Новак ЗАГРМЕО као никада пре и оставио планету БЕЗ ТЕКСТА: "Највећа битка је увек УНУТРА"

Претходне ноћи објављен је документарни филм о Новаку Ђоковићу на америчкој телевизији "ЦБС" који је у старту изазвао много контроверзи јер је најава волшебно нестала са друштвених мрежа, али је на крају и пуштен према најавама.
2
Фото: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Аутор филма, познати новинар Џон Вертхајм посетио је Нолета у Београду и добио је можда и најпрецизније одговоре о српском асу који се отворио и говорио о својој менталној снази.

"Побеђујем тенисере који су ближи по годинама мојој деци него мени? Ха-ха, не знам баш колико то добро звучи, али да, мислим да су млади веома гладни и да су ме инспирисали да играм свој најбољи тенис против њих и да пронађем додатну мотивацију. Пробудили су звер у мени", казао је Ђоковић.

Истакао је да иако сада има 24 гренд слема, пред себе не ставља велике животне циљеве, само мале, што је зачудило новинара јер није очекивао да је таква Ђоковићева перспектива. Џон Вертхајм је потом отркио шта му је најтеже свих ових година док пише о Ђоковићу: Људи разумеју мишиће, брзину, грациозност... Али, ментална снага, која мислим да је твој велики дар, много је теже то објаснити. Можеш ли да објасниш?

Ђ: Морао бих да те исправим. Морам да те исправим...

Н: Да, наравно, исправи ме.

Ђ: То није дар, то је нешто што долази с радом.

Фото: Tanjug/ AP Photo/Manu Fernandez

Н: Тренираш своју менталну страну као што би тренирао сервис или форхенд?

Ђ: Апсолутно. Постоје различите техике. Дисање је велики део тога, посебно у тренуцима када сам под притиском.

Н: Мислим да много људи гледа и мисли да је Новак сада ушао у 'тај мод'. Кажеш да је то све део процеса?

Ђ: То можда тако делује, али верујте ми, у мени је олуја. И знате, највећа битка је увек унутра? Имате своје сумње и страхове. Осећам то сваки меч. Не волим такав мајндсет који видим у спорту. То као само размишљај позитивно, буди оптимиста, нема места за неуспех, нема места за сумње... Па немогуће је да је то тако!

Н: Ти не верујеш у то?

Ђ: Ми смо људска бића. Разлика између шампиона, и оних који не могу да дођу до највишег нивоа, баш је у томе што не остају у тим осећањима предуго. Тако да, за мене, то је јако кратко. Чим то осетим, прихватим. Некада се десим да пукнем, да почнем да вриштим на терену, али успевам да се вратим и ресетујем.

Између осталог, Новак Ђоковић је у овом филму говорио и о својим највећим ривалима Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу, за које је рекао да тренутно не могу да буду пријатељи, али би волео да се то промени када сви заврше играчке каријере, пошто ће тада моћи отвореније да причају.

Курир спорт / Мондо / ЦБС / Ж.С.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести