ЂОКОВИЋ ЈЕ ВЕЋИ ЧОВЕК НЕГО ТЕНИСЕР Хамад Међедовић се захвалио  свима

БЕОГРАД: Млади српски тенисер Хамад Међедовић изјавио је данас се после успеха на завршеном Мастерсу захваљује свима који су га подржавали, као и да му је много помогао Новак Ђоковић, који је, истиче, показао да је већи човек него тенисер.
TSS/STARSPORT/SRĐAN STEVANOVIĆ
Фото: TSS/STARSPORT/SRĐAN STEVANOVIĆ

Међедовић (20) је сезону завршио тријумфално освојивши завршни Мастерс за млађе категорије до 21 године, који је одржан у Џеди и окупио је најбољих осам на свету.

Хамад је подигао пехар који су неколико година раније освајали Стефанос Циципас, Јаник Синер и Карлос Алкараз. У финалу Мастерса “Нове генерације” Међедовић је савладао Француза Артура Филса, 36. на АТП листи, са 3:4 (6:8), 4:1, 4:2, 3:4 (9:11), 4:1 и постао први српски тенисер који је освојио ово такмичење.

У овој години Међедовић је освојио челенџер титуле у Секешфехервару, Матхаузену и Мајорци. Играо је и два полуфинала на турнирима из серије 250 у Гштаду и Астани, притом је и дебитовао у Дејвис куп селекцији Србије и остварио победу.

Фото: Јутјуб/Хамад Међедовић

Почетком године био је 255. на АТП листи, а данас је 112.

"Након овог великог успеха желим свима вама који сте ме на било који начин подржавали и бодрили да се од срца захвалим. Иако већина вас није могла бити на трибинама ипак она топла људска брига и подршка дође до свакога и то када је најпотребнија", рекао је он.

"Иако је увек ризик побројати све људе и институције које су од мог почетка били ту као подршка, као помоћ и ослонац, који су ми дали непроцењиве савете, како оне спортске тако и оне, можда и важније људске, желим посебну захвалност упутити мојим родитељима, својим сестрама, и моме брату Ецу, као и многобројној широј породици", истакао је Међедовић и додао да неизмерну захвалност и поштовање упућује првом тренеру Едису.

"Након тога великом човеку и тренеру Боћи, моме тениском узору Новаку Ђоковићу који је већи човек него тенисер, а онда можете замислити каква је то громада од човека када је први рекет света, мом садашњем тиму са којим радим на челу са Виктором Троицким чија ми сарадња доста значи, а уједно смо остварили и најбоље резултате", навео је млади тенисер.

"Захвалност упућујем Тениском савезу Србије, Министарству спорта Републике Србије, градској управи Града Новог Пазара као и свим институцијама, привредницима, добрим људима који су били ту када је било потребно", констатовао је Међедовић.

Истакао је да је сваки спортски успех утемељен на упорним, исцрпљујућим тренинзима и личном одрицању, поред неизбежног талента или Божијег дара.

"Своју радост, срећу и успех делим са својим суграђанима у Новом Пазару, где је моја душа, али и у широком кругу пријатеља, комшија и дивних људи који су ме прихватили у Београду. Успеси и радости трају кратко, тако да одмах по повратку у Србију већ су испланиране нове припреме и тренинзи, па нисам у прилици одговорити многобројним позивима и жељеним прославама", закључио је Међедовић.

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести