Држава ће финансијски помоћи ватерполо клубове

БЕОГРАД: Држава ће први пут у историји финансијски помоћи рад српских ватерполо клубова, договорено је на састанку председника Ватерполо савеза Виктора Јеленића и председника Србије Александра Вучића.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи на сајту Савеза, Вучић је после састанка са председником ВСС, на основу вишедеценијских врхунских резултата ватерполо репрезентације и клубова, предложио, а Влада Србије прихватила да финансијски помогне рад српских клубова.

"Имали смо сјајан састанак и председник је разумео у каквом су положају клубови. Како су они својим квалитетним радом гарант будућих успеха репрезентација прихватио је одмах наш предлог да држава помогне рад клубова", изјавио је Јеленић.

Новчана средства добиће 23 мушка клуба (учесници Регионалне лиге, Прве и Прве Б лиге ) и шест женских клубова.

"Да не буде забуне тачно ће се знати на шта се средства односе. Клубови ће потписати уговор са савезом, правдаће средства која ће бити наменска, за играче, тренере, путовања... Неће бити бацања у бунар и савез и ја као председник смо гарант наменског трошења средстава. Сваки клуб ће добити део средстава у зависности од ранга такмичења. Даваће се у четири рате и клубови ће бити дужни да после сваке оправдају потрошени новац. Такође, део новца ће остати и за акције савеза", објаснио је Јеленић.

Другим речима, оно што је држава, кроз министарство омладине и спорта, издвајала за савез, то је сада држава, кроз Ватерполо савез, за клубове.

Подсетимо, на иницијативу председника Вучића, прошле године, после освајања европског злата Влада Србије помогла је да се савез реши великог дуга.

"Председник зна колико је ватерполо трофејни спорт и у тој чињеници се огледа његова жеља да нам помогне. Клубови су у кризи и држава је на овај начин показала колико жели и колико може да учествује у што бољем функционисању. Заиста због овог, али и прошлогодишњег геста дугујемо велику захвалност председнику Вучићу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести