Емотиван опроштај "шесторице величанствених", реми Србије

БЕОГРАД: Шесторица легендарних ватерполиста Србије, чланова тима који је у последњих 15 година освојио све што може да се освоји, укључујући два узастопна олимпијска злата, опростили су се вечерас од репрезентације у ремију против Италије на турниру "Србија 2022" - 9:9.
Танјуг/Владимир Спорчић
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

Пред пуним трибинама на базену Милан Гале Мушкатировић било је веома емотивно, а легендарни шампиони Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Душко и Гојко Пијетловић, Милан Алексић и Стефан Митровић играли су у последњој четвртини.

У игру су ушли када је резултат био 9:8, Филиповић је постигао гол за 9:9, потом су Италијани изједначили и судије су четири минута пре истека времена "одсвирале крај".

Како и доликује спортистима који су међу најбољима у историји Србије уз аплаузе, овације и пригодне поклоне од Ватерпола савеза отишли су у "репрезентативну пензију".

Подршку спектакуларном опроштају "шесторице величанствених" ватерполиста од репрезентације пружила је и УНИQА осигурање, дугогодишњи спонзор Ватерполо савеза и званично осигурање ватерполо тима Србије.

У првом мечу турнира Хрватска је савладала Француску 15:11.

Србија сутра од 21 сат игра против Хрватске, а два сата раније састају се Италија и Француска.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести