Јакшић о "шесторици величанствених": Врхунски играчи и људи

БЕОГРАД: Заслужили су и више од тога, то су врхунски играчи, а пре свега добри људи, рекао је српски ватерполиста Никола Јакшић о опроштају "шесторица величанствених" у суботу увече против Италије.
j
Фото: Tanjug

На базену "Милан Гале Мушкатировић" званично ће се од репрезентације Србије опростити момци који су освојили све што је могло да се освоји, укључујући и два узастопна олимпијска злата - Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Душко и Гојко Пијетловић, Милан Алексић и Стефан Митровић.

Играо сам с њима од 2015, имао сам ту част да будемо заједно пуних седам година и мислим да су речи сувишне. Све што ће десити у суботу су заслужили и много више од тога, рекао је Јакшић Танјугу.

Подмлађена Србија је ове године освојила два пета места на два велика такмичења - Светском првенству и завршници Светске лиге, а сада се припрема за Европски шампионат у Сплиту.

“Нама је увек циљ медаља и то она најсјајнија. Идемо у Сплит са намером да дамо све од себе. Десило се то да смо на Светском првенству изгубили у четвртфиналу од Хрватске, после је уследила Светска лига где нисмо били у комплетном саставу, али сада очекујем најбоље".

Јакшић, који се тренутно опоравља од повреде и није играо на турниру на Сардинији, истиче да се нада да ће бити спреман за Сплит.

Ту сам, у Београду, идем на терапије, надам се да ће све бити у реду и да ћу бити спреман да заиграм и помогнем екипи, поручио је Јакшић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести