Марко Ћук: Играње у Европи зависи од финансија

Ватерполисти Војводине недавно су завршили сезону, пошто су, у четвртфиналу плеј-офа Суперлиге, поражени од актуелног шампиона из Шапца.
Ф. Бакић/ Ватерполисти Војводине
Фото: Ф. Бакић/ Ватерполисти Војводине

Без обзира на овај резултат, Новосађани су иза себе оставили успешну годину, испунивши зацртане циљеве. Регуларни део такмичења завршили су на петом месту, иза главних кандидата за титулу - Новог Београда, Црвене звезде, Радничког и Шапца, док су за собом оставили све остале екипе. Први пут су победили тим Партизана на Бањици, а успели су да изненаде и Нови Београд на домаћем терену. Као петопласирана екипа, изборили су и учешће на ЛЕН Еврокупу, а наступ на међународној сцени зависиће од финансијског стања.

- Обзиром на то да смо на почетку склапали екипу у односу на буyет који смо имали на располагању и у који смо морали да се уклопимо, можемо да истакнемо да смо задовољни резултатима. Оно што смо зацртали пред почетак сезоне, то смо и остварили. Уложићемо озбиљан напор како бисмо дошли до средстава да у наредној сезони учествујемо и у Еврокупу. У протеклим годинама смо такође имали резултат за учешће на међународној сцени, али, нажалост, нисмо имали довољно новца. Надам се да ћемо овог пута успети да га обезбедимо и да ћемо на јесен играти у Европи – рекао је Марко Ћук, генерални директор ВК Војводина.

Што се тиче промена у екипи, Ћук напомиње да ће доласци нових играча зависити од одлазака.

- Сигурно је то да ће бити промена. Сезона је тек завршена и треба да обавимо разговоре с неколико играча. Биће оних који ће желети да промене средину, па ћемо гледати да доведемо адекватне замене за њих. Увидели смо да на одређеним позицијама треба да се појачамо, пре свега на центру и беку. То је оно што бисмо прво тражили за наредну сезону. Све зависи од тога ко ће из садашње екипе да остане, а ко ће да нас напусти и, сходно томе, потрудићемо се да пронађемо адекватна решења.

Уложићемо озбиљан напор како бисмо дошли до средстава да у наредној сезони учествујемо и у Еврокупу. У протеклим годинама смо такође имали резултат за учешће на међународној сцени, али, нажалост, нисмо имали довољно новца. Надам се да ћемо овог пута успети да га обезбедимо и да ћемо на јесен играти у Европи. (Марко Ћук)

Када је наредна сезона у питању, генерални директор Новосађана је казао да ће клуб циљеве зацртати када се буде знао његов статус везан за учешће у Еврокупу.

- Све зависи од тога да ли ћемо играти Јадранску лигу, или само домаће првенство, односно да ли ћемо наступити у Еврокупу. Много је жеља и много могућности. Челници ЛЕН-а још увек нису објавили календар, а сви се некако равнају према њима. Када видимо какве би саставе друге екипе требало да имају следеће сезоне, наша идеја је да будемо уз водеће тимове и да имамо екипу која ће моћи да парира свакоме. Колико ћемо у томе успети, видећемо када почне нова сезона – додао је Ћук.

Ватерполисти Војводине последњи пут су у Еврокупу учествовали 2014. године и било би лепо за Нови Сад да, после седам година, поново има представника на међународној сцени.

С. Рудакијевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести