Нови Београд победио Партизан у Регионалној лиги

ШАБАЦ: Ватерполисти Новог Београда победили су вечерас екипу Партизана резултатом 14:8 (4:2, 3:2, 3:2, 4:2) у мечу првог кола трећег турнира регионалне Премијер лиге, који се игра у Шапцу.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Најефикаснији у победничком саставу били су Алваро Гранадос, Димитриос Скумпакис и Душко Пијетловић који су постигли по три гола. У екипи Партизана бољи од осталих био је Зоран Божовић, који је такође постигао три поготка.

"Црно-бели" су само средином прве четвртине успели да припрете и поведу са 2:1, али је остатак меча протекао у доминатнијој игри фаворизованог Новог Београда. Екипа тренера Живка Гоцића играла је изванредно у одбрани, посебно са играчем мање о чему сведочи податак да је Партизан искористио само једну од укупно 10 ситуација у којима су имали бројчану предност у базену. Тријумф актуелног српског и регионалног шампиона могао је да буде и знатно убедљивији, али су ватерполисти Новог Београда из великог броја изгледних шанси погађали пречку или стативу.

Био је то шести тријумф за Нови Београд у регионалном такмичењу из исто толико утакмица чиме су Новобеограђани сачували лидерску позицију на табели.

Новобеограђани ће у наредном мечу одмерити снаге са Радничким из Крагујевца. Тај меч на програму је у петак са почетком у 20.30 часова, а под знаком питања је наступ Николе Јакшића, који је у дуелу са Партизаном задобио повреду лакта. Наредни ривал "црно-белих" сутра од 17 сати је екипа загребачке Младости. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести