Почиње полуфинале плеј-офа: Ватерполисти Новог Београда чекају Шабац

БЕОГРАД: После нешто више од месец дана паузе сутра се наставља  плеј-оф Суперлиге Србије за ватерполисте, где се састају Нови Београд и Шабац, односно Раднички Крагујевац - Партизан.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Ватерполисти Новог Београда су у четвртфиналу врло убедљиво елиминисали Валис, а у полуфиналу их у среду од 21.15 сати очекује први дуел са Шапчанима, екипом коју су до сада ове сезоне три пута победили.

Тренер Игор Милановић неће имати на располагању најјачи састав јер ће због повреда изостати Ангелос Влахопулос и Ђорђе Вучинић.

"Улазимо у финиш сезоне и практично све ће се решавати у наредних месец дана. Мало смо се сви ужелели ових домаћих утакмица. Велики број наших играча био је претходних дана одсутан због обавеза у репрезентацији. Желим да им честитам на освојеном првом месту на турниру у Подгорицу и пласман на завршницу Светске лиге. Сада је потребно да се сви фокусирамо на завршницу сезоне, а очекујем да ћемо полуфиналну серију решити у две утакмице. За то ће бити потребан добар приступ свих играча, али не сумњам да ћемо имати озбиљност и уверен сам да ћемо из утакмице у утакмицу подизати ниво наше форме", изјавио је помоћни тренер Новог Београда Ђорђе Филиповић на конференцији за медије.

Полуфинална серија полеј-офа игра се на две добијене утакмице, а реванш у Шапцу на програму је 7. маја.

"Утакмицом против Шапца почиње најбитнији део сезоне. Зато од сада у сваку утакмицу улазимо максимално мотивисани и концетрисани са циљем да у свим утакмицама забележимо победе. Што се тиче екипе Шапца не бих превише трошио речи, ради се о веома квалитетном тиму, а сама чињеница да су у четвртфиналу елиминисали екипу Црвене звезде довољно говори о њиховој снази", рекао је првотимац Новог Београда Петар Томић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести