Шабац сломио и мађарски БВСЦ у ЕВРО КУПУ

Ватерполисти Шапца извојевали су и другу победу у ТОП 16 фази Еврокупа. После Приморја из Ријеке – 10:8, Шапчани су на свом базену славили и против мађарске екипе БВСЦ са 10:8 (1:3, 3:1, 2:3, 4:1).
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Шабац је лоше почео меч, а Мађари су убрзо повели са 3:0. Стојановић и Дедовић су смањили на 2:3 у другој деоници, да би на полувремену резултат био изједначен - 4:4. У наставку се играло гол за гол, Тохољ је донео предност Шапцу (5:4), Мађари изједначили, Репновић донео нову предност, а онда је Месарош са два гола донео преокрет гостима уочи последње четвртине (7:6). У последњој деоници су Шапчани успели са два гола да преокрену на 8:7, али се нису дали Мађари. Стигли до новог поравнања. Мачић је поново донео предност Шапчанима, а Кораћ је реализовао петерац за коначних 10:8, на 90 секунди пре краја.

У првој рунди, Шабац је победио Приморје из Ријеке, док је БВСЦ славио против Хановера. У наредној рунди, Шабац гостује Хановеру. У другом мечу групе, Приморје је победило Хановер са 13:9, па Шабац има шест, Приморје и БВСЦ по три, а Хановер је без бодова.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести