Савић: Ова репрезентација може да освоји медаљу у Токију

Ватерполо репрезентација Србије летом преко Истанбула отпутовала је у Јапан на последњи део припрема пред почетак Олимпијских игара у Токију.
oks_vaterpolo
Фото: ОКС
Након слетања у Токио ватерполисти Србије наставиће пут ка Кашивазакију у којем ће обавити припремни камп.
На конференцији за медије која је одржана на београдском аеродрому пред полетање селектор ватерполиста Дејан Савић истакао је да је задовољан досадашњим током припрема и да је екипа спремна за наступ у Токију.
– Ми смо у завршници једног великог циклуса припрема, и у Кашивазакију ћемо одиграти утакмицу са репрезентацијом Црне Горе. Тим је скројен на јако високом нивоу. Што се тиче Олимпијских игара, није битна групна фаза, битно је на кога идемо у четвртини финала. Не желимо да калкулишемо ниједног момента, и сигуран сам да ова репрезентација може, не само да брани, већ и да освоји неку од медаља – истакао је селектор Савић пред полетање.
Фото: ОКС
Капитен ватерполо репрезентације Србије Филип Филиповић истакао је да пред екипом неће бити лак задатак да се одбрани олимпијско злато, али да сви у тиму знају шта је потребно да до тога дође.
– Ми знамо шта нам је циљ, знамо због чега смо тренирали целог олимпијског циклуса. Неће бити лако у Токију, група је захтевна. Опет, ако будемо имали лош дан на такмичењу, онда нека се он деси у групи. Немамо простора за грешке као што смо имали у Рију, знамо шта нам је чинити. Прво желимо да се добро одморимо и наспавамо по доласку у Кашивазаки и да се привикнемо на временску разлику и да спремни дочекамо Игре – назначио је капитен ватерполо репрезентације.
Фото: ОКС
Никола Јакшић је потврдио речи селектора и капитена и оценио да су припреме пред Олимпијске игре прошле у одличној атмосфери и да је цела репрезентација спремна за наступ на Олимпијским играма.
– Спремни смо да покажемо свима колико можемо и да дамо све од себе. Сложио бих се са селектором и капитеном, једва чекамо долазак у Јапан, за ово смо живели пет година и једва чекамо почетак Олимпијских игара – рекао је Јакшић.
Фото: ОКС
Ватерполисти Србије такмичење започињу 25. јула утакмицом групне фазе против репрезентације Шпаније.
(ОКС)
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести