Душан Мандић: Увек је теже бранити злато, идемо корак по корак

БЕОГРАД: Увек је теже бранити златну медаљу, него освајати, али притисак је исти. Рио је имао тежину, има је и сад, у сваком погледу. Ми смо искусна екипа, знамо свој циљ и идемо према њему, рекао је српски ватерполиста Душан Мандић уочи поласка на Олимпијске игре.
s
Фото: Youtube Printscreen

Србија брани титулу освојену 2016. године у Рију, а играће у Б групи са селекцијама Шпаније, Хрватске, Црне Горе, Казахстана и Аустралије.

"Прошли смно много тога заједно, освајали и седма и пета места и злата. Битно је да идемо корак по корак, јака је конкуренција, тешка је група и да се кроз групу спремимо за четвртфинале које је увек најважнија утакмица", рекао је Мандић новинарима после тренинга на базену "Милан Гале Мушкатировић".

Потребно је само да осетимо позитивну енергију из Србије и све ће да буде лакше, додао је Мандић.

"Лепше је играти са публиком, али како нама, тако и свима. Ми имао свој циљ и идемо према њему", истиче МВП завршног турнира Лиге шампиона.

Мандић је нагласио да је најбитније што су сви у екипи здрави.

"Следећа жеља нам је да дођемо у олимпијско село, да прођеме све силне тестове, да не буде неких компликација у путу. Идемо прво у Кашивазаки, тамо смо били и пред СП у Гванжуу, спаринговаћемо са Црном Гором и урадићемо завршни део комплетних припрема. Не желимо да се оптерећујемо и унапред размишљамо о ситуацијама попоут оне која је задесила Милоша Васића. Жао нам је због њега, десио му се велики пех, цео живот је тренирао за Игре. Ми ћемо урадити све да поштујемо епидемиолошке мере и избегнемо сваку непријатну ситуацију", поручио је Мандић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести