Селектор ватерполиста Француске Ненад Вуканић: Сањати у спорту није забрањено

Помало у сенци финалног турнира Светске лиге у Београду, што је о нормално, ватерполо селекција Црне Горе ће у Бечеју спаринговати Француској, која се налази на припремама крај Тисе.
vlasta vaterpolo
Фото: Дневник (В. Јанков)

Црногорци стижу данас и после преподневног тренинга играју спартинг утакмицу од 19,30 сати. Исти распоред је и сутра, а у среду одлазе за Берлин, где ће учествовати на тамошњем турниру.

Тако селектор „триколора“ Ненад Вуканић испуњава обећање да ће својим пуленима обезбедити два изванредна спаринг партнера у Бечеју. Са Србијом су већ одрадили посао, а сада их чека двомеч са Црногорцима. Не треба изгубити из вида да је Ненад Вуканић био члан репрезентације када су Србија и Црна Гора биле једна земља, да није без разлога изабрао за припреме Бечеј, чију је капицу носио седам година и освојио шест дуплих круна у домаћем ватерполу, био вицешампион и шампион Европе. Одиграо је Вуканић 53 званичне европске клупске утакмице за Бечеј, 45 у Лиги шампиона и постигао је 15 голова, осам у ЛЕН купу са 10 голова и налази се на шестом месту листе по броју утакмица у клупској историји.

-Презадовољан сам што сам после дужег времена у Бечеју, где имам много пријатеља, чак и родбину. Знам да је ово ватерполо средина, само је треба мало размрдати. Задовољни су и момци које сам довео. Вредно рада у оптималним условима, а у међусобним утакмицама са Србијом и Црном Гором  могу много да науче - рекао нам је Вуканић.

Вуканић је скоро две године селектор Француске, хвали играче што хоће да уче и нада се ће у догледно време приближити водећим европским селекцијама.

-Циљ је да се што боље пласирамо на сваком такмичењу. Није забрањено сањати у спорту. Напротив. Учествоваћемо, надам се самном као селектором, на Олимпијади у Паризу 2024. године и полако стварамо респектабилан тим за то такмичење. Кад сам говорио о сновима, онда мислим на Олимпијске игре у Токију наредне године. Тражимо шансу на предстојећем Европском првенству, тачније да се пласманом изборимо на квалификациони турнир идућег марта и да на њему дамо више од објективних могућности, како би се нашли у Токију – најавио је Вуканић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести